Πρύτανης Πανεπιστημίου Μακεδονίας στον Realfm 97,8: Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι απαράδεκτο

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αχιλλέας Ζαπράνης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή, αναφέρθηκε στα κρούσματα βίας και σε φαινόμενα ανομίας που καταγράφονται στα ελληνικά πανεπιστήμια.

“Η δική μου επιστολή, κατά τη γνώμη μου έβαλε το θέμα εκεί που θα έπρεπε να μπει. Αναγνωρίζω ότι μία επιτροπή η οποία καλείται να μελετήσει ένα τόσο σύνθετο φαινόμενο, θα πρέπει να το δει από κοινωνιολογική άποψη, να δει τις νομικές διαστάσεις. Αυτά όμως παίρνουν χρόνο και επίσης όταν η σύνθεση της επιτροπής είναι τέτοια όπου ο πρόεδρος της επιτροπής τυγχάνει να είναι και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό σημαίνει ότι ξεκινάμε από μία βάση η οποία είναι ότι σεβόμαστε την κυβερνητική θέση, ότι το άσυλο θα πρέπει να υπάρχει με τη μορφή που υπάρχει νομοθετημένο και εμείς θα δούμε και θα εισηγηθούμε στον υπουργό Παιδείας διάφορα μέτρα τα οποία ενδεχομένως θα καταστήσουν την κατάσταση καλύτερη” είπε μεταξύ άλλων ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αναφερόμενος στην επιστολή που απέστειλε στον Νίκο Παρασκευόπουλο και πρόσθεσε:

“Από τη στιγμή που έχουμε το άσυλο με τη μορφή με την οποία έχει νομοθετηθεί ότι μέτρα και να πάρουμε δεν πρόκειται να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα. Άρα πρώτα θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι αυτό το οποίο συμβαίνει στην Ελλάδα είναι απαράδεκτο, η συχνότητα και η ένταση αυτών των φαινομένων και οι ποινικές τους διαστάσεις σε πολλές περιπτώσεις είναι πράγματα που δεν συναντώνται πουθενά στην υφήλιο. Αυτό που είπα στην επιστολή μου στον κ. Παρασκευόπουλο είναι ότι τουλάχιστον στο δικό μου τρόπο σκέψης ξεχωρίζω δύο πράγματα. Πρώτον, ποιους εξυπηρετεί αυτή η κατάσταση; Εξυπηρετεί τους καθηγητές των πανεπιστημίων, τους φοιτητές μας; Ή μήπως εξυπηρετούν κάποιους άλλους τους οποίους γνωρίζουμε όλοι και αυτοί οι άλλοι δεν είναι τίποτα περισσότερο από ακροαριστερές οργανώσεις”.

“Υπήρχαν φαινόμενα διαπλοκής και όποιος δεν το παραδέχεται θα έχει κάποια σκοπιμότητα. Οι πολιτικές νεολαίες οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα σε ένα μεγάλο ποσοστό με το οποίο συμμετέχουν στη διαμόρφωση του, αντιλαμβάνεστε ότι από εκεί και πέρα θα υπάρχουν συζητήσεις με τους διάφορους υποψηφίους πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις και όλο αυτό δεν είναι κάτι το οποίο θα έπρεπε να υφίσταται. Υφίσταται αυτή η κατάσταση για δεκαετίες, σε αυτή τη διαπλοκή αναφέρομαι” πρόσθεσε ο πρύτανης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ