Ο Αμερικανός πρέσβης για το Σκοπιανό: Πιέσαμε τον Καραμανλή για τα Σκόπια

Αίσθηση προκαλεί η παραδοχή του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Δημοκρατίας», ότι προ ολίγων ετών οι ΗΠΑ πίεσαν τον τότε Πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή να υποχωρήσει των εθνικών κόκκινων γραμμών και να δεχθεί την αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία».

«Πιέσαμε τον Καραμανλή για τα Σκόπια», φέρεται να είπε ο Πάιατ με τη συγκεκριμένη αποκάλυψη να γίνεται κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο.

Επίσης ο κ. Πάιατ υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται και τόσο για το ονοματολογικό των Σκοπίων και πως η χώρα του δεν έχει τη διάθεση να εμπλακεί στο όλο θέμα.

Τέλος, σε ομιλία που είχε με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει ως «θετική συγκυρία» την παρουσία του Ζόραν Ζάεφ στο «τιμόνι» των Σκοπίων, υποστηρίζοντας πως έχει αλλάξει το κλίμα πλέον στα Σκόπια, γεγονός που ενδεχομένως θα συμβάλει στην καλή πορεία των διμερών διαπραγματεύσεων. Πηγή πληροφοριών: Εφημερίδα Δημοκρατία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ