Σήμερα το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό στη Θεσσαλονίκη

Στους ρυθμούς του συλλαλητηρίου κατά της χρήσης του όρου “Μακεδονία” στην ονομασία των Σκοπίων κινείται η Θεσσαλονίκη.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκε το κήρυγμα του Μητροπολίτη Άνθιμου ενόψει του συλλαλητηρίου. Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης είχε αποστείλει επιστολή σε Ιεράρχες προσκαλώντας τους να συμμετάσχουν στην αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Το κεντρικό συλλαλητήριο κατά της χρήσης του ονόματος “Μακεδονία” από τα Σκόπια, είναι προγραμματισμένο για τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη Νέα Παραλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν ναυλωθεί τουριστικά λεωφορεία από ολόκληρη την Ελλάδα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Τα πρώτα λεωφορεία έφτασαν στο κέντρο της πόλης στις 9 το πρωί και σταδιακά μέχρι νωρίς το μεσημέρι, οι διαδηλωτές θα έχουν συγκεντρωθεί στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης.

Μηχανοκίνητη πορεία στην Καμάρα προγραμματίζει στη μία το μεσημέρι ομάδα αντιεξουσιαστών.

Αυτοί οι δρόμοι θα κλείσουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι σήμερα Κυριακή (21-01-2018), μεσημβρινές ώρες, στο πλαίσιο του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, θα εφαρμοστούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Τμηματικά και ανάλογα με τον όγκο προσέλευσης των διαδηλωτών, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε βασικές οδικές αρτηρίες που οδηγούν στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ήτοι στις οδούς Γ΄Σεπτεμβρίου, Κουντουριώτη, Λεωφόρο Νίκης, 30ης Οκτωβρίου και Μεγάλου Αλεξάνδρου και σε άλλες κεντρικές οδούς (π.χ. Εγνατία, Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Κ.Καραμανλή, Β.Όλγας).

Επιπρόσθετα, υπενθυμίζεται η ισχύουσα απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στην οδό 26ης Οκτωβρίου (στο τμήμα της από την Δυτική Είσοδο μέχρι την πλατεία Δημοκρατίας), στην 30ης Οκτωβρίου, στη Λεωφόρο Νίκης και στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου (στο τμήμα της από τη Γ΄Σεπτεμβρίου μέχρι την οδό Παρασκευοπούλου). Παρακαλούνται οι κύριοι οδηγοί να απομακρύνουν τα οχήματά τους από τους παραπάνω αναφερομένους δρόμους.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα λάβει αυξημένα μέτρα τροχαίας με το σύνολο της δυνάμεώς της και στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: thestival.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ