Στην κατάψυξη η χώρα – Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Στο έλεος της κακοκαιρίας η χώρα. Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για ισχυρές καταιγίδες, σφοδρές χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

Ο καιρός σήμερα:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα στην Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Αυξημένες με πιθανότητα για πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στη Δυτική Μακεδονία το πρωί.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -1 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου το πρωί.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στο Νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί στα Βόρεια 4 με 6, στα νότια 5 με 7 και στο Νότιο Ιόνιο πρόσκαιρα 8 με 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στη Θεσσαλία νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνιο στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιοπνοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα) καθώς και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας με υψόμετρο 300 – 400 μέτρα.

Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες (κατά τόπους ισχυρές στην Πελοπόννησο και στα Κύθηρα).

Καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές θα εκδηλωθούν στην Πελοπόννησο (κυρίως στην ανατολική και τη νότια) και τα Κύθηρα. Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές στα ορεινά και ημιορεινά (500-600 μέτρα).

Άνεμοι: Βόρειοι Βορειοανατολικοί στα Βόρεια 4 με 6, στα νότια τοπικά 6 με 8 και στα Κύθηρα τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς στα νηδιά του Βορείου Αιγαίου ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά το πρωί. Οι βροχλές βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κρίως στα νότια.

Άνεμοι: Ανατολικοί Βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές, χιονόνερο στα ημιορεινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα (πάνω από τα 800 μέτρα). Οι βροχές θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν τοπικά στα 8 μποφόρ και τη νύχτα στα Ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 5 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά το πρωί αυξημένες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 0 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωσης για το Σάββατο (23-12-2017)

Τα φαινόμενα με τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες και τις χιονοπτώσεις μέχρι το μεσημέρι θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη και θα εξασθενήσουν.

Ο καιρός μπορεί να επιδεινωθεί το βράδυ και από τα βόρεια με τοπικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά, καταιγίδες στο Αιγαίο, θυελλώδεις βοριάδες και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ