Γιατί εμφανίστηκε στο δικαστήριο σήμερα ο Μιχάλης Χατζηγιάννης;

Της Άννας Κανδύλη

Την βεβαιότητα του ότι πρόκειται για μία «τυπική διαδικασία ώστε να καταστεί αμετάκλητη η αθωωτική δικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων” εξέφρασε ο κ.Χρήστος Βρούτσης, συνήγορος του Μιχάλη Χατζηγιάννη, αναφερόμενος στην αυτοπρόσωπη εμφάνιση σήμερα του γνωστού τραγουδιστή στο Συμβούλιο Εφετών.

Ο κ. Χατζηγιάννης τα τελευταία 5 χρόνια «πηγαινοέρχεται» στα δικαστήρια για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, που αφορά εμβάσματα ύψους 5.300.000 ευρώ που έστειλε στην Κύπρο τη διετία 2010-2011.

Αν και εχει αθωωθεί για το αδίκημα της φοροδιαφυγής καθώς κρίθηκε πως τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο ο καλλιτέχνης δεν απέκρυβε εισοδήματα από την Εφορία και πως τα ποσά των εμβασμάτων προέρχονταν από εισοδήματα περασμένων ετών, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε να τον παραπέμψει σε δίκη για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής άσκησε τότε έφεση στο εν λόγω βούλευμα με την εισαγγελέα Εφετών να προτείνει απόρριψη της έφεσης του για τυπικούς λόγους. Το Συμβούλιο Εφετών διαφώνησε, και ζήτησε από την εισαγγελέα να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης και να προτείνει την παραπομπή ή μη του τραγουδιστή στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για ξέπλυμα.

Η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να μη γίνει κατηγορία σε βάρος του, ωστόσο τον τελευταίο λόγο θα έχει το Συμβούλιο Εφετών, στο οποίο εμφανίστηκε σήμερα ο τραγουδιστής. Ο Μ. Χατζηγιάννης του οποίου οι λογαριασμοί παραμένουν δεσμευμένοι, προσκόμισε στο Συμβούλιο Εφετών και το πλήρες κείμενο της απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με βάση την οποία κρίθηκε αθώος για το αδίκημα της φοροδιαφυγής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ