“Έπεσε η αυλαία” για την Ζωή Λάσκαρη – ΒΙΝΤΕΟ

Ο επίλογος της ζωής μιας σταρ, της Ζωής Λάσκαρη, γράφτηκε σήμερα στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι, όπου εψάλη η εξόδιος ακολουθία. Στη συνέχεια, το κατάλευκο φέρετρο με τη σορό της ηθοποιού, που έφυγε αιφνίδια από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών, μεταφέρθηκε στο Α΄ νεκροταφείο όπου και ετάφη στον τάφο της οικογένειας Λυκουρέζου.

Από νωρίς στην εκκλησία του Αγ. Διονυσίου στην οδό Σκουφά, οι παράπλευρες οδοί παρέμειναν κλειστές και πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί για τον ύστατο αποχαιρετισμό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, εξέφρασε προσωπικά τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά της, στον σύζυγό της Αλέξανδρο Λυκουρέζο, τις κόρες της Μαρία -Ελένη Λυκουρέζου, Μάρθα Κουτουμάνου και στην εγγονή της, Ζένια Μπονάτσου.

Στη νεκρώσιμη ακολουθία παραβρέθηκαν ηθοποιοί του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου – Νόνικα Γαληνέα, Βέρα Κρούσκα, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Φαίδων Γεωργίτσης, Φώτης Μεταξόπουλος, Σταμάτης Φασουλής, Γιάννης Βογιατζής, Άννα Φόνσου, Έλενα Ακρίτα, κά.

Εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου -ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο τέως πρόεδρος της ΝΔ και βουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Σήφης Βαλυράκης, η ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζενμπεργκ, ενώ ένα στεφάνι με κόκκινα γαρύφαλλα έστειλε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στενοί φίλοι της Ζωής Λάσκαρη -ανάμεσά τους και ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος- αποχαιρέτησαν συγκινημένοι την φίλη τους και ηθοποιό, που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή του ελληνικού κινηματογράφου.

Συντετριμμένος ο σύζυγός της Αλέξανδρος Λυκουρέζος αποχαιρέτησε την δική του «Ζουζού» όπως την αποκάλεσε τρυφερά, στεκόμενος πάνω από το φέρετρό της, περιτριγυρισμένο από τις αγαπημένες της βουκαμβίλιες, που μετέφεραν από τον κήπο του εξοχικού τους στο Πόρτο Ράφτη: «Στέκομαι πλάι σου, σε κρατώ αγκαλιά και θέλω να σου μιλήσω, όπως δεν είχα κάνει ποτέ: στις δύσκολες στιγμές που συνέπεσε να περάσουμε μαζί, αν σου στάθηκα μία φορά εσύ μου στάθηκες δέκα. Ήξερες να φιλιώνεις με τον εχθρό, να χάνεις γενναιόδωρα. Σ΄ όλη σου τη ζωή δεν δέχτηκες το μαύρο και στο πένθος που από νωρίς σ΄ εγκλώβιζε, εσύ απαντούσες με λευκό. Ανέτρεψες το σκοτάδι για να βρεθείς από τη μεριά του φωτός. Ένα κορίτσι που ο κόσμος σε βάφτισε με αγάπη “Ζωίτσα”. Το στεφάνι που μας έδεσε πριν από 41 χρόνια είναι και θα παραμείνει ζωντανό και φωτεινό, όπως ήθελες».

Η Ζωή Λάσκαρη ετάφη στο Α΄ νεκροταφείο, υπό τον ήχο ενός θερμού και παρατεταμένου χειροκροτήματος από φίλους και θαυμαστές.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ