Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα Καλύβια – Περιορίστηκε η πυρκαγιά – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ αναγνωστών

Μάχη με τις φλόγες έδιναν όλο το βράδυ οι πυροσβέστες στην Ανάβυσσο.

Οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με το δύσβατο του σημείου εμπόδιζαν σημαντικά την προσπάθεια των πυροσβεστών να αντιμετωπίσουν το πύρινο μέτωπο του Αγίου Παντελεήμονα στον λόφο Σκορδί, όπου υπήρχαν συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Πλέον, το μέτωπο της πυρκαγιάς έχει περιοριστεί, ωστόσο, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες που λόγω των ισχυρών ανέμων κρατούν τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε επιφυλακή.

Αντίθετα το μέτωπο της Σαρωνίδας, που ανησύχησε περισσότερο τους κατοίκους της περιοχής το βράδυ της Δευτέρας, είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση, όπως επισήμανε στην ΕΡΤ1 και ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα Καλύβια – Η φωτιά πλησιάζει την παραλία

Μάχη με τις φλόγες έδιναν όλο το βράδυ οι δυνάμεις της πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στα Καλύβια Αττικής.

Μετά την αποχώρηση των εναέριων μέσων μόλις νύχτωσε, οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχείρησαν στην περιοχή με 75 πυροσβέστες, 30 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 25 ατόμων, 11 οχήματα εθελοντών, 14 υδροφόρες ΟΤΑ και 8 της Περιφέρειας, καθώς και με 2 ειδικά μηχανήματα

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που μας έστειλε αναγνώστης του enikos.gr το οποίο τραβήχτηκε στην παραλιακή οι φλόγες από το βουνό κατευθύνθηκαν προς την παραλία της Σαρωνίδας.

Τι δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής

«Η έκταση που έχει καεί, είναι μεγάλη», δήλωσε πριν από λίγο στην ΕΡΤ1 ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου για την πυρκαγιά που μαίνεται στα Καλύβια Αττικής, στο Λαγονήσι και τη Σαρωνίδα.

«Είναι τεράστια η περιοχή που έχει καεί», συμπλήρωσε και επισήμανε: «Αυτή τη στιγμή το ένα μέτωπο είναι κάτω στην παραλιακή λεωφόρο μετά το 41ο χιλιόμετρο και έχει διακοπεί η κυκλοφορία, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται έχει ελεγχθεί, αλλά βέβαια είναι σημαντικό το τι γίνεται με τις αναζωπυρώσεις. Όταν τα εναέρια μέσα σταμάτησαν τις ρίψεις, είχαμε τις αναζωπυρώσεις».

«Το μεγάλο μέτωπο είναι από την πίσω μεριά, που βγαίνει στην Ανάβυσσο, πρόκειται για μία απόκρημνη περιοχή που δεν μπορούσε να γίνει η επέμβαση, είναι μία επικίνδυνη φωτιά που μπορεί να πάει προς τη Σαρωνίδα. Είναι δύσβατη περιοχή και δεν μπορεί να το ελέγξεις εύκολα. Είναι μία δύσκολη νύχτα, ο κόσμος να κάνει υπομονή», υπογράμμισε.

Δείτε το βίντεο από τον ΕΡΤ1:

Στο μέτωπο του Αγίου Παντελεήμονα στην περιοχή της Αναβύσσου έχει ρίξει το βάρος η Πυροσβεστική που δίνει ολονύκτια μάχη με τις φλόγες, όπως τόνισε και ο δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης.

«Αφού τα μέτωπα στην παραλιακή κατασβέστηκαν, όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατευθύνονται στον Άγιο Παντελεήμονα για να δώσουν εκεί τις μάχες», δήλωσε ο δήμαρχος Σαρωνικού. «Η πυρκαγιά δεν είναι κοντά στα σπίτια, αλλά θα πρέπει να ελεγχθεί, διότι τη νύχτα με τους ανέμους που επικρατούν, δεν αντιμετωπιστεί, τότε κάποια στιγμή θα φθάσει και κοντά σε κατοικίες», συμπλήρωσε ο κ. Σωφρόνης.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα, λόγω των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε και έφτασε αρκετά κοντά σε σπίτια.

Αναγνώστης του enikos.gr που βρίσκεται σε παράλια στο Λαγονήσι έστειλε φωτογραφία που δείχνει τους καπνούς της πυρκαγιάς.

Ορατοί από τη Βουλιαγμένη είναι οι πυκνοί μαύροι καπνοί από τη φωτιά.

Δείτε τα βίντεο του ΣΚΑΪ:

“Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να μην κατευθυνθεί η φωτιά σε κατοικημένες περιοχές. Καίγονται δασικές εκτάσεις, η πυρκαγιά δεν είναι ελεγχόμενη ακόμα, πιστεύουμε όμως ότι σύντομα θα την ελέγξουμε”, δήλωσε ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. “Προς το παρόν δεν υπάρχει ανησυχία για να κάνουμε εκκένωση κατοικιών”, πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ