Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Με ένταση μεταξύ των συνηγόρων των δύο πλευρών έκλεισε και η σημερινή συνεδρίαση για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα, οι τόνοι ανέβηκαν όταν ξεκίνησαν οι ερωτήσεις από τον συνήγορο του Γιώργου Ρουπακια προς τον αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ Γιώργου Ρώτα.

Το δικαστήριο, χωρίς να ολοκληρωθεί η κατάθεση του μάρτυρα, διέκοψε για την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου.

Αφορμή για την ένταση που προκλήθηκε ήταν η επισήμανση του συνηγόρου, ότι ο εντολέας του, Γιώργος Ρουπακιάς είναι κατηγορούμενος κι όχι δολοφόνος, προκαλώντας έναν έντονο διάλογο ανάμεσα στην πολιτική αγωγή και στον υπερασπιστή.

Οι διάλογοι:

Ρουμπέκας: Μία παρατήρηση, κυρία πρόεδρε, προς όλους τους συνηγόρους. Ακούγεται για τον εντολέα μου η λέξη “δολοφόνος”. Δεν είναι νομικός όρος αυτός.

Πρόεδρος: Όχι αυτή την εισαγωγή. Θα κάνετε ερωτήσεις στο μάρτυρα..

Ρουμπέκας: Κάνω αίτημα προς το δικαστήριό σας για κάθε φορά που ακούγεται η λέξη αυτή. Ο εντολέας μου κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο. Είναι ζητούμενο αυτό. Οφείλουμε να λέμε “κατηγορούμενος”, κι όχι “δολοφόνος”.

Πολιτική αγωγή: Η υπεράσπιση του λέει. Ο ίδιος το λέει…

Ρουμπέκας: Ο ίδιος δεν λέει τίποτα

Πρόεδρος: Σταματήστε!

Κατά την εξέταση του αστυνομικού από τον υπερασπιστή του Ρουπακιά, ο τελευταίος ρώτησε διευκρινιστικά: “Γιατί λέτε ότι ο Παύλος Φύσσας ήταν ταραγμένος, ενώ βρισκόταν με τον Ρουπακιά; Ήταν τραυματισμένος ή έξαλλος;”, μόνο για να λάβει την απάντηση: “Ο Φύσσας φώναζε “με μαχαίρωσε, με μαχαίρωσε” και σήκωνε την μπλούζα του”.

Συνήγορος: Αποκλείετε ο Ρουπακιάς να μπήκε στο αυτοκίνητο για να βρει τα χαρτιά του να σας τα δώσει;

Μάρτυρας: Δεν μου έδωσε τέτοια εντύπωση

Συνηγ: Πόση ώρα φαινόταν να είναι εν ζωή ο Παύλος Φύσσας;

Μ: Τα πρώτα 5 λεπτά ήταν όρθιος. Συνολικά 15 με 20 λεπτά πρέπει να πέρασαν και μετά λιποθύμησε. Δεν κατάλαβα και δεν το ξέρω, αν πέθανε στο ασθενοφόρο ή πιο πριν. Φαινόταν να είχε λιποθυμήσει, όταν τον έβαλαν στο ασθενοφόρο.

Κατά τη διάρκεια υποβολής ερωτήσεων προς το μάρτυρα ο συνήγορος του Ιωάννη Άγγου, Γιώργος Σωτηρόπουλος, είπε στο δικαστήριο ότι η άποψη που έχει σχηματίσει είναι ότι η δολοφονία Φύσσα ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό και άσχετο με τα άλλα.

“Για εμάς πρόκειται για προβοκάτσια και σκευωρία”, τόνισε ο συνήγορος προκαλώντας τις αντιδράσεις της Πολιτικής Αγωγής.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αντιδράσεις, αλλά και γέλιο, στο δικαστήριο προκάλεσε και έταιρη εκ των υπερασπιστών των κατηγορουμένων, όταν ρώτησε τον μάρτυρα αν είναι βέβαιος ότι τα αντικείμενα που του επιδείχθηκαν από φωτογραφίες της δικογραφίας (σσ όπου μέλη της Χρυσής Αυγής φαίνεται να κρατάνε ασυρμάτους) ρώτησε τον μάρτυρα αν είναι βέβαιος “ότι είναι ασύρματοι ή κάτι αγορασμένο από το Τζάμπο”.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί η εξέταση του κ. Ρώτα και να καταθέσει ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης που προσήγαγε τον Ρουμπακιά.

Διαβάστε επίσης:

Έτσι κινήθηκε το τάγμα εφόδου στη δολοφονία Φύσσα – Κατάθεση αστυνομικού – ΦΩΤΟ

Μάγδα Φύσσα: Ο γιος μου ήταν λιοντάρι – ΒΙΝΤΕΟ

Οργή από τη μητέρα του Φύσσα: Είπε το παιδί μου θανόντα, είναι δολοφονημένος

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ