Ο Λέκκας για τη Λέσβο: Τα 5,2 Ρίχτερ ήταν ένας σεισμός προς τη σωστή κατεύθυνση – ΒΙΝΤΕΟ

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ για τα 5,2 Ρίχτερ που “ταρακούνησαν” το βράδυ του Σαββάτου τη Λέσβο ο ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας.

«Ήταν ένας σεισμός που εκτόνωσε τις συσσωρευμένες δυνάμεις στο υπέδαφος», δήλωσε ο Ευθύμιος Λέκκας για τα 5,2 Ρίχτερ που «ταρακούνησαν» το βράδυ του Σαββάτου τη Λέσβο.

«Επρόκειτο για έναν σεισμό που ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση, ήταν ο πιο μεγάλος μετασεισμός που έχει γίνει από την περασμένη Δευτέρα που εκδηλώθηκε η μεγάλη σεισμική δραστηριότητα», συμπλήρωσε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.

Όσο για το τι μέλλει γενέσθαι, ο κ. Λέκκας απάντησε: «Είχα τονίσει από την πρώτη στιγμή ότι θα έχουμε μία μακρά σεισμική δραστηριότητα, της οποίας ο κύριος όγκος θα εκδηλώσει περίπου μέσα σε ένα μήνα και στη συνέχεια θα έχουμε σποραδικές σεισμικές δονήσεις για αρκετούς μήνες. Από δω και πέρα μπαίνουμε σε ένα σημείο τελικής εκτόνωσης».

«Αποφύγαμε τους μεγάλους κινδύνους που είναι η μετάθεση της δραστηριότητας σε κάποιο άλλο ρήγμα ή η εκδήλωση ενός μεγαλύτερου σεισμού», επεσήμανε ο κ. Λέκκας και σημείωσε: «Θεωρώ ότι ήταν μία θετική εξέλιξη η χθεσινή δραστηριότητα».

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ