Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ στον ΑΝΤ1 για τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο – ΒΙΝΤΕΟ

Για τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ, Κοσμάς Χρηστίδης.

“Η επιθετικότητα της Τουρκίας, ήταν δεδομένη. Την είχαμε και παλιά, την έχουμε και τώρα, απλώς τώρα έχει εντείνει τις προσπάθειες. Όσον αφορά στο δάκτυλο που σηκώνει στους Ευρωπαίους και στις ΗΠΑ, δεν νομίζω ότι θα οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα” ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Ο Ερντογάν έχει ένα όραμα το οποίο δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό. Το όραμα αυτό για να γίνει υλοποιήσιμο θα πρέπει να έχει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις”, πρόσθεσε.

Ο κ. Χρηστίδης δεν θεωρεί ότι οι ασκήσεις του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας στο Αιγαίο, με τους αποκλεισμούς ελληνικών νησιών είναι πρόβα πολέμου, αλλά απλά θεωρεί ότι έχουμε τη συνήθη τουρκική προκλητικότητα, για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους.

“Θεωρώ ότι περισσότερο για τους εσωτερικούς λόγους, είναι πιο επιθετικός. Βέβαια ο “Σουλτάνος” είναι λίγο απρόβλεπτος, αλλά αυτά τα σενάρια, τα οποία παίζονται τελευταία, όσο κι αν φαίνονται ότι είναι έντονα, είναι γνωστά στο ναυτικό και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Δεν είναι κάτι το εξαιρετικό”, δήλωσε.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό απ’ ό,τι κάνει σήμερα για να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις, ο κ. Χρηστίδης απάντησε:

“Νομίζω ότι πράττουμε πάρα πολύ καλά. Έχουμε συμμαχίες, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Έχουμε ένα ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο είναι πάρα πολύ υψηλό”.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ