Μνημόνιο συνεργασίας για κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις υπέγραψαν Καμίνης – Ιερώνυμος

«Ανοίγει μια συνεργασία με την Εκκλησία που θα δώσει καρπούς», δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης κατά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για κοινές κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις που συνήψε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

«Ελπίζουμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα στη συνεργασία Εκκλησίας και δήμου», πρόσθεσε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Αναλυτικότερα, η συμφωνία υπεγράφη σήμερα στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, παρουσία του πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη και της Μαρίας Λογοθέτη, διευθύντριας του γραφείου δημάρχου και προέδρου του Δ.Σ. της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ).

«Το μνημόνιο αυτό αποσκοπεί στην ενίσχυση του έργου της Εκκλησίας σε δύο τομείς: αρχικά, στον τομέα της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης και στην αναπτυξιακή πλευρά της Εκκλησίας μέσα από χρηματοδότηση συγκεκριμένων έργων», τόνισε ο κ. Καμίνης, ο οποίος επιπλέον έκανε αναφορά στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, αλλά και στην καλή συνεργασία που υπήρχε μέχρι τώρα, με την επισήμανση ότι πλέον προσλαμβάνει έναν μόνιμο, θεσμοθετημένο χαρακτήρα.

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και στην ανάγκη ανάδειξης των βυζαντινών μνημείων, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι το σπίτι της Αγίας Φιλοθέης στην Πλάκα μετά την αποκατάστασή του και τη λειτουργία του ως μουσείου δέχεται την επίσκεψη χιλιάδων ανθρώπων.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έκανε λόγο για την καλή συνεργασία με τον δήμο και επισήμανε ότι «υπάρχουν διάφοροι τομείς που μας καλούν να συνεργαστούμε, όπως το έργο της πρόνοιας και της αγάπης, αλλά και αναπτυξιακά προγράμματα». Σε αυτό το σημείο, δήλωσε χαρακτηριστικά «άλλωστε, έχουμε χρέος να συνεργαστούμε όπου μπορούμε».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ