Κλειστά τα σχολεία αύριο στα Ιωάννινα – Άγνωστο το ρήγμα του σεισμού

«Μας προβληματίζει, πρώτον, ότι έχουμε πάρα πολλούς σεισμούς και διεγείρουν το επιστημονικό μας ενδιαφέρον. Είναι ένα άγνωστο ρήγμα», είπε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και στην εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή.

Ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στον Real Fm 97,8, ανέφερε για τον χθεσινό σεισμό των 5,3 Ρίχτερ στα Γιάννενα: «Τον σεισμό ακολούθησαν δεκάδες μικρότεροι σεισμοί, δέκα από αυτούς είχαν μέγεθος της τάξεως των 4 έως 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ».

«Μέχρι τώρα εκδηλώθηκαν 160 σεισμοί», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.

Ο καθηγητής τόνισε ότι οι ζημιές που έχουν σημειωθεί στην περιοχή είναι μικρές, σε παλιά κυρίως σπίτια.

«Μας προβληματίζει, πρώτον, ότι έ��ουμε πάρα πολλούς σεισμούς και διεγείρουν το επιστημονικό μας ενδιαφέρον», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Λέκκας και συμπλήρωσε: «Το δεύτερο είναι ότι έχουμε να κάνουμε με μία περιοχή και με μία σεισμογόνο ζώνη που δεν έχουμε την προϊστορία της. Δεν έχουμε προηγούμενη αναφορά ούτως ώστε να μπορέσουμε να αποτιμήσουμε συνολικά τη σημερινή συμπεριφορά του».

«Είναι ένα άγνωστο ρήγμα. Χαρτογραφημένο βέβαια, αλλά δεν έχει ονοματιστεί. Τώρα περιμένει το όνομά του. Κατά πάσα πιθανότητα είναι το ρήγμα Καλπακίου Ιωαννίνων», δήλωσε ο κ.Λέκκας.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ:

Διαβάστε επίσης:

Νύχτα αγωνίας μετά τον σεισμό 5,3 Ρίχτερ στα Γιάννενα – Στους δρόμους ξενύχτησαν οι κάτοικοι – ΦΩΤΟ

Στα Γιάννενα ο Λέκκας: Αδύνατο να πούμε αν ήταν ο κύριος σεισμός – ΦΩΤΟ

Λέκκας: Ο κόσμος να μείνει μακριά από τις κατοικίες του αν αυτές δεν πληρούν αντισεισμικούς κανόνες – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ