Αυτοί οι “τσαντάκηδες” άρπαξαν συνολικά 131.000 ευρώ – ΦΩΤΟ

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά απ’ο σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τεσσάρων ανδρών, για τους οποίους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν αρπαγές τσαντών.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες από το 2013 διέπρατταν αρπαγές τσαντών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, σε βάρος ατόμων τα οποία προηγουμένως είχαν πραγματοποιήσει ανάληψη χρημάτων από Τραπεζικά Καταστήματα.

Συγκεκριμένα, ο 49χρονος έμπαινε στα υποκαταστήματα των τραπεζών, προσποιούμενος τον πελάτη και προμηθεύονταν απόκομμα προτεραιότητας το οποίο αντικαθιστούσε συνεχώς, ώστε να εντοπίζει ανυποψίαστα θύματα, ιδίως γυναίκες και υπερήλικες.

Στη συνέχεια, ενημέρωνε τους συνεργούς του, οι οποίοι ανέμεναν σε κοντινή απόσταση και από κοινού ακολουθούσαν τα ανυποψίαστα θύματα μέχρις ότου εξασφάλιζαν ότι μπορούν να δράσουν ανεμπόδιστα.

Για τις μετακινήσεις τους, χρησιμοποιούσαν μοτοσυκλέτες στις οποίες φρόντιζαν να αλλάζουν τακτικά τόσο το χρώμα όσο και την πινακίδα κυκλοφορίας, αφού προηγουμένως πραγματοποιούσαν ψευδή δήλωση απώλειας.

Εξιχνιάσθηκαν 13 περιπτώσεις αρπαγής τσαντών ενώ το συνολικό χρηματικό ποσό που απέσπασαν υπολογίζεται σε 131.000 ευρώ.

Πρόκειται για τους:

ΣΑΒΒΑ Παντελή του Ιωάννη και της Μαγδαληνής, που γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα

ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ Φίλιππο του Ηλία και της Νικολέτας, που γεννήθηκε το 1986 στο Χολαργό

ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ Αλέξανδρο του Ηλία και της Νικολέτας, που γεννήθηκε το 1984 στο Χολαργό

ΖΕΑΚΗ Γεώργιο του Βασιλείου και της Διαμάντως, που γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-6875200 και 210-6875210 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Διαβάστε επίσης.

Τραγωδία στη Λέσβο – Προσφυγόπουλο έξι μηνών έχασε τη ζωή του

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ