Μπουτάρης: Να μαθαίνουμε για την ομοφυλοφιλία στο σχολείο… όχι μόνο για τον Παλαιών Πατρών Γερμανό

Την απόλυτη στήριξή του στο θέμα του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια εξέφρασε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης. Ο Δήμαρχος ζήτησε μάλιστα από το δημοτικό συμβούλιο να εκδώσει ψήφισμα για την υπογραφή του συμφώνου.

«Είμαστε η τελευταία χώρα που δεν έχουμε νομοθετήσει ή θεσμοθετήσει το σύμφωνο συμβίωσης» σημείωσε. Συμπλήρωσε ότι με την υπογραφή του συμφώνου «δεν ολοκληρώνεται το θέμα. Η ομοφυλοφιλία δημιουργεί φάντασμα ομοφοβίας και διακρίσεων. Αυτό συνιστά ρατσιστικό στίγμα. Πρέπει το, τι εστί γάμος, υιοθεσία και ομοφυλοφιλία να περνούν στην εκπαίδευση», πρότεινε ο κ.Μπουτάρης προσθέτοντας ότι το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να στηρίξει την υπογραφή του συμφώνου συμβίωσης.»

Παράλληλα, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν οι προτάσεις του Δημάρχου να περάσει το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας στην εκπαίδευση και τη διδασκαλία, είτε μέσα από την Αγωγή του Πολίτη ή το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής. «Να μην μαθαίνουμε μόνο για το πότε ύψωσε την σημαία ο Παλαιών Πατρών Γερμανός» σχολίασε ο μεταξύ άλλων ο Γ. Μπουτάρης.

 

ΠΗΓΗ: ekklisiaonline.gr

Διαβάστε επίσης:

Ξεσπάει ο καστανάς: Ο Μπουτάρης είναι ψεύτης – ΒΙΝΤΕΟ

Επίθεση Μπουτάρη στον καστανά: Είναι θεατρίνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ