Συνθήματα για τα δωμάτια – κελιά

Έξω από το νοσοκομείο Λαμίας βρέθηκε χθες το απόγευμα ομάδα αντιεξουσιαστών, οι οποίοι φώναξαν συνθήματα διαμαρτυρίας για τα δωμάτια – κελιά, όπου νοσηλεύονται οι κρατούμενοι απεργοί πείνας και στη συνέχεια αποχώρησαν χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα, σύμφωνα με το lamiareport.gr.

Ο Κώστας Γουρνάς, που παραμένει ακόμα νοσηλευόμενος στον 1ο όροφο του νοσοκομείου Λαμίας, σήμερα ανακοίνωσε την διακοπή της απεργίας πείνας έπειτα από 30 ημέρες.

Η δήλωση του Κώστα Γουρνά από το νοσοκομείο Λαμίας: 

«Έχω εξαντλήσει τις σωματικές δυνατότητές μου για να αντεπεξέλθω σε αυτήν την απαιτητική απεργία πείνας, λόγω χρόνιων προβλημάτων υγείας. Κρίνω ότι η σημερινή κατάθεση του νομοσχεδίου που δρομολογεί την ικανοποίηση κάποιων από τα αιτήματά μας είναι το ελάχιστο απαιτητό όριο για να σταματήσω. Νίκη στην απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων».

Κι άλλοι κρατούμενοι στο νοσοκομείο Λαμίας με φυματίωση

Τις τελευταίες ημέρες εκτός από τους απεργούς πείνας Κουφοντίνα και Γουρνά, οι οποίοι νοσηλεύτηκαν στα ειδικά δωμάτια του 1ου ορόφου, οι αστυνομικοί είχαν 24ωρη βάρδια και στον 5ο όροφο του νοσοκομείου Λαμίας, όπου νοσηλεύονται δυο κρατούμενοι από τις φυλακές Μαλανδρίνου με φυματίωση.

Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι στις φυλακές αυτές θερίζει η φυματίωση και η ηπατίτιδα, όπως παλαιότερα στο Δομοκό και ενδεχομένως να χρειαστεί να διακομιστούν και άλλοι κρατούμενοι από το Μαλανδρίνο στο  νοσοκομείο Λαμίας, αφού το νοσοκομείο Άμφισσας αδυνατεί να υποστηρίξει τη νοσηλεία τους.

Πηγή: lamiareport.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ