ΦΩΤΟ-Κλειστά σχολεία στα Χανιά για την ασφάλεια των μαθητών

ΦΩΤΟ-Κλειστά σχολεία στα Χανιά για την ασφάλεια των μαθητών

 

Ο δήμος Χανίων αποφάσισε την παύση της λειτουργίας του 12ου και 18ου δημοτικού σχολείου για την Πέμπτη προκειμένου τα συνεργεία του δήμου να ολοκληρώσουν τις εργασίες απομάκρυνσης των επικίνδυνων σοβάδων που έθεταν σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών. Την Παρασκευή τα σχολεία του δήμου είναι κλειστά λόγω της εορτής της Πολιούχου της πόλης.

Ο δήμος ενεργοποιήθηκε μετά τις καταγγελίες των γονέων που έδωσαν δημοσιότητα στο θέμα. Η ολιγοήμερη διακοπή μαθημάτων έμοιαζε με μοναδική λύση προκειμένου να μην κινδυνεύσει κάποιο παιδί. Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, έστειλε έγγραφο στο δήμαρχο ζητώντας του να κλείσει για 1-2 ημέρες το σχολείο προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες, χωρίς να κινδυνεύουν τα παιδιά με τραυματισμό.

Ωστόσο, οι εργασίες δεν γίνονται μόνο στις αίθουσες αλλά και στον εξωτερικό χώρο. Μάλιστα χθες, υπήρχαν σκαλωσιές, ενώ και στον αύλειο χώρο υπήρχε γερανός που έριχνε σοβάδες από εξωτερικό τοίχο.

Να σημειωθεί, ότι μια αίθουσα είναι γεμάτη νερά ακόμα και αυτές τις ημέρες που είχε ήλιο. Κάποιοι γονείς κάλεσαν το πρωί την αστυνομία προκειμένου να παρέμβει για να κληθεί ο εισαγγελέας και με δική του απόφαση να σταματήσει το σχολείο να λειτουργεί για όσες μέρες χρειαστεί.

Έτσι σήμερα, δόθηκε προφορική εντολή από τον δήμαρχο Χανίων, να μην λειτουργήσει αύριο το σχολείο, προκειμένου τα συνεργεία να ολοκληρώσουν τις εργασίες χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλεια των παιδιών.

Δείτε τις φωτογραφίες

 

 

 

Πηγή: www.flashnews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ