Εμπειρίες 55 ετών στα δικαστήρια

Εμπειρίες 55 ετών στα δικαστήρια

 

Τις εμπειρίες 55 ετών στους διαδρόμους των δικαστηρίων καταθέτει ο Αριστείδης Οικονομίδης στο βιβλίο του « Ο Ποινικολόγος» που παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο.

Με συγκινητικά λόγια για την πλούσια δικηγορική δράση του Αριστείδη Οικονομίδη και τον τρόπο που οι εμπειρίες του ξεδιπλώνονται στις σελίδες του βιβλίου μίλησαν στο πολυπληθές κοινό ο Αρεοπαγίτης ε.τ. Μιχάλης Μαργαρίτης , ο καθηγητής Ποινικού Δικαίου Λεωνίδας Κοτσαλής, ο πρόεδρος του ΔΣΑ Βασίλης Αλεξανδρής και ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων Χριστόφορος Αργυρόπουλος.

Ο ίδιος ο συγγραφέας πάντως απευθυνόμενους στους καλεσμένους του αναρωτήθηκε «για ποια Δημοκρατία και για ποια Δικαιοσύνη μιλάμε αφού οι άνθρωποι χωρίζονται σε αυτούς που πεθαίνουν από υποσιτισμό και σε αυτούς που πεθαίνουν από υπερσιτισμό». Στις αίθουσες 2 και 3 του Ζαππείου έδωσαν το παρόν κορυφαίες προσωπικότητες του νομικού κόσμου μεταξύ των οποίων ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς και ο πρώην εισαγγελέας Γιώργος Ζορμπάς, που ευχήθηκαν στο συγγραφέα να είναι το βιβλίο του «καλοτάξιδο».

Το παρόν έδωσαν επίσης πρώην Υπουργοί όπως ο Γιάννης Βαρβιτσιώτη και ο Μιλτιάδης Παπαιωάννου, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης , ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης, ο ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσάφτης και πλήθος διακεκριμένων δικηγόρων όπως ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο Δημήτρης Βερβεσός , ο Θεόδωρος Μαντάς , ο Αλέξης Κούγιας και ο Θέμης Σοφός.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ