Χωρίς θέρμανση σχολές του ΑΠΘ

Χωρίς θέρμανση σχολές του ΑΠΘ

Τεράστια προβλήματα με τη θέρμανση αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στις σχολές της πανεπιστημιούπολης, αλλά και σε κτίρια εκτός του campus.

Οι φοιτητές κρυώνουν ακόμα και στις αίθουσες στις οποίες κάνουν το μάθημα τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ταμπέλα, που έχει κρεμαστεί στην είσοδο της σχολής θετικών επιστημών του ΑΠΘ. “Διατηρείτε την πόρτα, όσο το δυνατόν περισσότερο κλειστή, δεν υπάρχει θέρμανση”, αναγράφει η ταμπέλα, δείχνοντας την κατάσταση που βιώνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Το παράδοξο, όμως, είναι ότι η θέρμανση στο πανεπιστήμιο δεν λειτουργεί όχι γιατί δεν υπάρχουν πόροι, αλλά εξειδικευμένο προσωπικό που θα ασχοληθεί με αυτή, όπως θερμαστές και τεχνικοί αερίου. Οι δύο αυτές ειδικότητες βγήκαν στη διαθεσιμότητα, με αποτέλεσμα το πανεπιστήμιο να είναι παγωμένο.

Παρόλα αυτά οι άνθρωποι που εργάζονται στον τομέα αυτό, πηγαίνουν κάποιες ημέρες εθελοντικά και λειτουργούν τη θέρμανση στο πανεπιστήμιο. “Παρόλο που έφυγαν με τη διαθεσιμότητα, οι άνθρωποι αυτοί έρχονται, επειδή αγαπούν το πανεπιστήμιο και λειτουργούν τη θέρμανση, όπως συνέβη και σήμερα και εμείς σαν σύγκλητος τους το αναγνωρίσαμε”, δήλωσε στο Thestival.gr, ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ, Ιωάννης Παντής”.

“Ζητήσαμε από το υπουργείο να μείνει τουλάχιστον αυτό το εξειδικευμένο προσωπικό, μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα με τη διαθεσιμότητα, για να μην αντιμετωπίσουμε πρόβλημα με το κρύο, κάτι τέτοιο δεν έγινε και εξαρτόμαστε από την καλή διάθεση αυτών των ανθρώπων που έρχονται εθελοντικά και λειτουργούν τη θέρμανση”, τόνισε στο Thestival.gr o κ. Παντής.

Προβλήματα με τη θέρμανση αντιμετωπίζουν για διαφορετικούς λόγους και σχολές που βρίσκονται έκτος του πανεπιστημιακού campus. Ο λόγος το “κώλυμα” της Περιφέρειας στη χρηματοδότηση τους, αφού δεν έχει προχωρήσει ακόμα ο διαγωνισμός, όπως ανέφερε o αντιπρύτανης του ΑΠΘ.

Δείτε τη φωτογραφία:

Πηγή: thestival.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ