Έτοιμη η νέα Μονάδα Εντατικής Παίδων

Έτοιμη η νέα Μονάδα Εντατικής Παίδων 

Η νέα υπερσύγχρονη Μονάδα Εντατικής Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου (ΠΑΓΝΗ) εγκαινιάστηκε σήμερα το μεσημέρι, ενώ το απόγευμα εγκαινιάζεται και ο Παιδικός Ξενώνας Φιλοξενίας Παιδιών με Νεοπλασία του συλλόγου ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ.

Πρόκειται για δύο σημαντικές μονάδες στον χώρο της υγείας, που ολοκληρώθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου με τη στήριξη του Ιδρύματος «Σ. Νιάρχος» και αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας για παιδιά της Κρήτης και των νησιών του Αιγαίου.

Η τελετή των εγκαινίων της Μονάδας Εντατικής Παίδων πραγματοποιήθηκε στον εξωτερικό χώρο υποδοχής της μονάδας, από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης (ΥΠΕ) και τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Στη σημασία αυτής της νέας μονάδας και στη συμβολή της στον τομέα της υγείας, αναφέρθηκαν στις ομιλίες τους, ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Αντώνης Γρηγοράκης, ο απερχόμενος διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Νίκος Κοκκίνης, ο νέος διοικητής του, Νίκος Χαριτάκης, η λειτουργική διευθύντρια του Ιδρύματος «Σ. Νιάρχος» Έλλη Ανδριοπούλου, ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων, Γιώργος Μπριασούλης, ο οποίος ζήτησε να ενισχυθεί η μονάδα με προσωπικό, ο Δ. Βρέκοσις, από το σωματείο αντιμετώπισης παιδικού τραύματος και ο πρόεδρος του σωματείου «ΠΝΟΗ- Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού» Γιάννης Παπαδάτος.

Η νέα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου αποτελεί δωρεά και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο του προγράμματος αναμόρφωσης Μονάδων Εντατικής Θεραπείας Παίδων. Είναι εφάμιλλη των πολυδύναμων ΜΕΘ Παίδων μεγάλων πανεπιστημιακών κέντρων του εξωτερικού και διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό. Ο σχεδιασμός και τα δομικά στοιχεία της είναι σύμφωνα με τις τελευταίες αυστηρές προδιαγραφές των διεθνών εταιρειών εντατικής θεραπείας και εγκεκριμένα από ειδική επιτροπή πιστοποίησης του υπουργείου Υγείας.

Η μονάδα διαθέτει επτά κλίνες, από τις οποίες η μία είναι ημερήσιας νοσηλείας για μικροεπεμβάσεις και άλλες βραχείες επεμβάσεις σε παιδιά που απαιτούν ήπια καταστολή, έχει στελεχωθεί με εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και αποτελεί ένα πολυσήμαντο έργο για τα παιδιά της Κρήτης και των νησιών του Αιγαίου.

Το έργο πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Σωματείου Φίλων Εντατικής Νοσηλείας Παίδων «ΠΝΟΗ» και δωρεές του Σωματείου Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος για την ανανέωση του κινητού μηχανικού ιατρικού εξοπλισμού. Σημαντική ήταν και η συμπαράσταση της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, του προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου και του διευθυντή της ΜΕΘ Ενηλίκων, που φιλοξένησαν την περιορισμένη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Παίδων στις εγκαταστάσεις της ΜΕΘ Ενηλίκων έως και την ολοκλήρωση του εξοπλισμού του έργου, μέσω της δωρεάς από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Εξάλλου, στις 17:00 θα εγκαινιαστεί, από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και τον Παγκρήτιο Σύλλογο Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ», ο Παιδικός Ξενώνας Φιλοξενίας του συλλόγου, που βρίσκεται εντός του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Ο ξενώνας δημιουργήθηκε με την οικονομική στήριξη των μελών και φίλων του συλλόγου «Ηλιαχτίδα» και αποτελεί δωρεά στο ΠΑΓΝΗ, ενώ ολοκληρώθηκε και εξοπλίστηκε με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Στον ξενώνα θα φιλοξενούνται δωρεάν οι οικογένειες των παιδιών που νοσηλεύονται στην Κλινική Αιματολογίας- Ογκολογίας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Διαθέτει έξι πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια και μπορεί να φιλοξενήσει έως 12 άτομα. Επίσης, περιλαμβάνει πλήρως εξοπλισμένη κοινόχρηστη κουζίνα, χώρους αναψυχής και ξεκούρασης για τους ενήλικες, παιδότοπο για την ψυχαγωγία των μικρών ασθενών, αίθουσα διδασκαλίας- internet, οργανωμένο χώρο πλυντηρίων- στεγνωτηρίων και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και εξυπηρέτησης των αναγκών δράσης της εθελοντικής ομάδας της «Ηλιαχτίδας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ