Ζητούν μειωμένη τιμή στο πετρέλαιο για τον Απρίλη

Ζητούν μειωμένη τιμή στο πετρέλαιο για τον Απρίλη

 

Μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης εντός του Απριλίου ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), υποστηρίζοντας ότι σε συνδυασμό με την παράταση της περιόδου διάθεσής του έως τις 15 Μαΐου, θα υπάρξει μία άμεση δημοσιονομική ωφέλεια άνω των 150.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ΠΟΠΕΚ, η πρόβλεψη αυτή στηρίζεται στα δεδομένα των μηνών Μαρτίου και Απριλίου 2012, όταν οι καταναλωτές «λόγω της ανακοίνωσης της αυξήσεως της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης την επόμενη χειμερινή περίοδο προέβησαν σε μαζικές αγορές πετρελαίου θέρμανσης, οι οποίες ανήλθαν σε 650.000 κ.μ.

Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι οι καταναλωτές εμφανίζουν την ίδια διάθεση και σήμερα, καθώς υπάρχουν συνεχή ερωτήματα «για το εάν θα μειωθεί έστω και τώρα το πετρέλαιο θέρμανσης, και αν θα δοθεί χρονική παράταση ώστε να γεμίσουν τις δεξαμενές τους».

Τέλος, η ΠΟΠΕΚ παρατηρεί ότι «η εξίσωση του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν του κίνησης, όχι μόνο δεν επέφερε αύξηση των δημοσιονομικών εσόδων, όπως επιδιωκόταν, αλλά αντίθετα τα δημόσια έσοδα μειώθηκαν σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά, τουλάχιστον κατά 292.000.000 ευρώ».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ