Εισαγγελική παρέμβαση για την υγεία

Εισαγγελική παρέμβαση για την υγεία

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προκάλεσαν οι πληροφορίες για την προβληματική λειτουργία των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) λόγω έλλειψης προσωπικού. Πρόκειται για τη δεύτερη εισαγγελική παρέμβαση μετά από εκείνη για το κλείσιμο της Παιδοκαρδιοχειρουργικής Κλινικής στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία». 

Συγκεκριμένα, με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο που ανέφεραν ότι εξαιτίας της λήξης των συμβάσεων γιατρών και νοσηλευτών, δεν μπορούν να λειτουργήσουν όλα τα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ευθύνες για κίνδυνο ανθρώπινων ζωών. 

Σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, καθημερινά στην Αττική 30 ασθενείς αναζητούν θέση νοσηλείας σε ΜΕΘ, ωστόσο μόνο οι μισοί εξ αυτών εξυπηρετούνται.

Όπως μάλιστα επισημάνθηκε στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εντατικής Θεραπείας, στη χώρα λειτουργούν 540 κλίνες εντατικής θεραπείας, εκ των οποίων οι 154 είναι κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού. Εν τω μεταξύ, αναμένεται να κλείσουν ακόμη 40 έως 50 θέσεις εντατικής νοσηλείας με τη λήξη συμβάσεων των νοσηλευτών.

Η νέα παρέμβαση της Δικαιοσύνης έρχεται λίγο μετά την εντολή για διερεύνηση από εισαγγελικό λειτουργό των καταγγελιών σχετικά με τους θανάτους τριών μικρών παιδιών, οι οποίοι συνδέονται με το κλείσιμο της Παιδοκαρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», επίσης λόγω έλλειψης προσωπικού.

Αντικείμενο της έρευνας του εισαγγελέα είναι η διερεύνηση όλων των σχετικών καταγγελιών καθώς και κατά πόσο προκύπτουν ζητήματα διάπραξης αδικημάτων σε βάρος της υγείας παιδιών.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ