Ηuffington: Πόσο μακριά από τη χούντα;

Ηuffington: Πόσο μακριά από τη χούντα;

 

“Πάρτε για παράδειγμα την Ελλάδα. Χαιρετίστηκε ως η γενέτειρα της δημοκρατίας, είναι πια αφίσα για τις υπερβολικές δαπάνες της κυβέρνησης, φουσκωμένου δημόσιου τομέα, συνδικάτων”.

Ετσι ξεκινά το άρθρό του στην Huffingtonpost.com o Μπιλ Φρέζα, επενδυτής επιχειρηματικών κεφαλαίων και συνεργάτης μεγάλων οικονομικών εντύπων.

Ο Φρέζα ουσιαστικά παρουσιάζει την Ελλάδα ως μια χώρα στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου.

“Πόσος χρόνος χρειάζεται μέχρι η ταλαιπωρημένη και τρομοκρατημένη μεσαία τάξη στηρίξει μια χούντα που υπόσχεται ασφάλεια; Κάποιος θα πρέπει να επαναφέρει την τάξη όταν τα γερμανικά χρήματα σταματήσουν να ρέουν διότι σίγουρα δεν θα σπεύσουν οι Γερμανοί στρατιώτες να αποκαταστήσουν την ειρήνη”, γράφει χαρακτηριστικά.

Δεν λείπουν οι αναφορές στις εφόδους που πραγματοποιούν κάποιοι σε δάση και πάρκα για να εξασφαλίσουν ξύλα για τζάκια και σόμπες, με την εμπρηστική διαπίστωση “Τα καλά νέα είναι ότι τώρα που τα δέντρα εξαφανίζονται, λιγότεροι Έλληνες θα κατηγορούν τους αδίστακτους εργολάβους ή τους Τούρκους πράκτορες ότι βάζουν φωτιά στα δάση”.

.Ακόμη, γίνεται αναφορά στα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα με το ερώτημα «Πόσος καιρός θα χρειαστεί μέχρι να έχει κάποιος την έξυπνη ιδέα να βάλει μια Reichstag fire (φωτιά που μπήκε στο γερμανικό κοινοβούλιο το 1933. Η κυβέρνηση είχε κατηγορήσει τους κομμουνιστές για εμπρησμό με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης). 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ