Μήνυμα Μητσοτάκη: Έχουμε ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση, σχέδιο και πολύ ισχυρούς συμμάχους στο πλευρό μας – ΒΙΝΤΕΟ

Μήνυμα σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες ότι η Ελλάδα έχει ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση, σχέδιο απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, αλλά και πολύ ισχυρούς συμμάχους, που στέκονται στο πλευρό της, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής.

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός “θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα σιγουριάς και αυτοπεποίθησης σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, από το Καστελλόριζο έως την Κέρκυρα και από τη Γαύδο έως τον Έβρο, θέλω να γνωρίζουν όλες και όλοι ότι έχουμε ψυχραιμία, έχουμε αυτοπεποίθηση, έχουμε σχέδιο όχι μόνο γιατί έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας αλλά γιατί έχουμε και πολύ ισχυρούς συμμάχους οι οποίοι θα στέκονται πάντα στο πλευρό της Ελλάδας όταν πρόκειται αυτή να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διάβασε το κείμενο των ομόφωνων συμπερασμάτων των ευρωπαίων ομολόγων του, που όπως είπε υιοθετήθηκε έπειτα από εισήγηση της ελληνικής και της κυπριακής πλευράς. “Όπως αντιλαμβάνεστε και από το κείμενο συμπερασμάτων ζήτησα και έλαβα από όλους τους ομολόγους μου την πλήρη στήριξη προς την Ελλάδα απ’ όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα”.

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους αρχηγούς για τη “συμφωνία” της Τουρκίας με τη Λιβύη, “γιατί για εμάς αυτό το μνημόνιο είναι παντελώς άκυρο, έως προς την ουσία του γιατί καταπατά τα αναφαίρετα δικαιώματα των ελληνικών νησιών σε θαλάσσιες ζώνες, αλλά και ως προς την τυπική διαδικασία νομιμοποίησής του -καθώς δεν έχει την επικύρωση του λιβυκού κοινοβουλίου”.

Στάθηκε, δε, στην επίσκεψη του προέδρου της Βουλής της Λιβύης στην Αθήνα και στην ξεκάθαρη δήλωσή του ότι το μνημόνιο αυτό αντιβαίνει ξεκάθαρα και στα ίδια τα συμφέροντα της Λιβύης και ότι αυτό που κάνει είναι να παράγει περισσότερη αστάθεια στην περιοχή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ