Μητσοτάκης σε Βούτσιτς: Κοινό το όραμα για μία Ευρώπη ασφάλειας, ειρήνης και ευημερίας

Ως μία ευκαιρία ώστε να επιβεβαιωθούν οι άριστες σχέσεις Ελλάδας και Σερβίας χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Σερβίας και την υπογραφή της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις Ελλάδας-Σερβίας και το κοινό όραμα για μια Ευρώπη ασφάλειας, ειρήνης και ευημερίας για όλες τις χώρες της περιοχής, ενώ συμφώνησε με την αναφορά του Αλεξάνταρ Βούτσιτς στην «Καθημερινή» ότι «πρέπει να φυλάμε ο ένας την πλάτη του άλλου».

«Θέλω να γνωρίζεις ότι για μας η συνεργασία με τη Σερβία είναι μια σχέση στην οποία επενδύουμε ιδιαίτερα. Η Ελλάδα είναι σύμμαχος στον δύσκολο δρόμο που έχετε επιλέξει για να γίνετε πλήρες μέλος της ΕΕ», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Σερβίας, κατά την έναρξη των διευρυμένων επαφών αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Από την πλευρά του, ο κ. Βούτσιτς έστειλε σαφές μήνυμα ότι η Σερβία θα υπερασπίζεται την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και την κυριαρχία της σε ξηρά και θάλασσα.

Όπως είπε, η Σερβία είναι έτοιμη να δεχθεί ένα αριθμό από ασυνόδευτα παιδιά και υπογράμμισε ότι θα μιλούν πάντα δημοσίως για το αίτημα της Ελλάδας για επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ