Πέτσας: Εμείς δεν κάνουμε κωλοτούμπες ούτε υψώνουμε σημαίες ευκαιρίας – Ό,τι λέμε το κάνουμε

«Το συνέδριό μας πρέπει να αποτελέσει μια νέα αφετηρία. Μια αφετηρία που θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τη δυναμική που μας έδωσε η εκλογική νίκη του Ιουλίου, να διευρύνουμε την εμβέλεια του πολιτικού μας μηνύματος και να προσεγγίσουμε κάθε δημιουργικό και δραστήριο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας» τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο 13ο συνέδριο της ΝΔ, και πρόσθεσε «και μπορούμε να το κάνουμε αυτό, διότι εμείς -σε αντίθεση με κάποιους άλλους-, δεν κάνουμε κωλοτούμπες. Δεν υψώνουμε σημαίες ευκαιρίας! Δεν θεωρούμε την εξουσία αυτοσκοπό. Εμείς, ό,τι λέμε το κάνουμε».

Επισήμανε ότι η «ταυτότητα» της ΝΔ είναι ξεκάθαρη, σαφής και αδιαπραγμάτευτη. «Είμαστε μια σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη, στον ιδεολογικό και πολιτικό πυρήνα της οποίας βρίσκεται η φιλελεύθερη οικονομική, πολιτική και κοινωνική στόχευση. Μια στόχευση που μεταφράζεται σε συγκεκριμένες πολιτικές, οι οποίες υλοποιούνται προς όφελος των πολιτών» είπε.

Αναφερόμενος στις αποφάσεις της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι μειώνονται οι φόροι, μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές, προχωρούν οι αποκρατικοποιήσεις και υλοποιείται, όπως είπε, με ταχείς ρυθμούς ένα εκτεταμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

«Γιατί δεν θέλουμε να πληρώνουν οι φορολογούμενοι τα “σπασμένα ” της κακοδιαχείρισης όταν το κράτος “προσποιείται ” ότι μπορεί να κάνει δήθεν τον επιχειρηματία. Και ξέρετε όλοι παραδείγματα όπου ο δημόσιος πλούτος και οι δημόσιες επιχειρήσεις, αντί να ανθίσουν, μαράζωσαν. Όπως, για παράδειγμα, η ΔΕΗ, την οποία, χρόνια ολόκληρα, την “ξεζούμισαν” κάποιοι πολιτικοί μανδαρίνοι και κάποιοι “κατ’ επάγγελμα ” συνδικαλιστές» είπε ο κ. Πέτσας και σημείωσε: «Και κάνουμε μεταρρυθμίσεις, φίλες και φίλοι, όχι γιατί μας το επιβάλλει κάποιος από το εξωτερικό. Αλλά γιατί είναι στο DNA της παράταξής μας: πάντα Νέα και πάντα Δημοκρατική».

Ο κ. Πέτσας ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας: «Θέλουμε μια Ελλάδα εξωστρεφή, σύγχρονη, με αυτοπεποίθηση στις δυνάμεις της. Μια Ελλάδα με δίκαιο και λειτουργικό κράτος, με δημιουργική και παραγωγική οικονομία. Μια Ελλάδα που δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, και στην οποία η προστασία της ζωής, της περιουσίας και της ασφάλειας των πολιτών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα του κράτους. Μια Ελλάδα που εμπνέει σε όλους εμπιστοσύνη και σεβασμό και, ταυτόχρονα, είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και τις προκλήσεις της εποχής μας».

Πηγή; ΑΠΕ- ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ