Ποια ζητήματα έθεσε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στη συνάντηση με την Κεραμέως

Συνάντηση με την υπουργό Παιδείας είχε σήμερα αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, έπειτα από πρόσκληση της κ. Κεραμέως, κατά την οποία ενημερώθηκαν για τον νομοθετικό προγραμματισμό του υπουργείου.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελείτο από τον Νίκο Σοφιανό, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Κυριάκο Ιωαννίδη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ και τον Γιάννη Δελλή βουλευτή του ΚΚΕ.

Από την πλευρά του Περισσού τονίστηκε ότι το φλέγον ζήτημα σήμερα είναι να λυθούν με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας τα σοβαρότατα προβλήματα στο σύνολο των συνθηκών φοίτησης και εκπαίδευσης των μαθητών στα σχολεία, των νέων που βρίσκονται στα ΑΕΙ της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ανάγκη για έκτακτη κρατική χρηματοδότηση για τα ΑΕΙ, η άμεση επίλυση του προβλήματος των μετεγγραφών των φοιτητών, η συνολικότερη ανάγκη για ανέγερση νέων εστιών.

Σε όμτι αφορά στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τονίστηκε η ανάγκη για άμεσους μόνιμους διορισμούς στα σχολεία, που θα καλύψουν τα σοβαρά κενά που υπάρχουν, η εξασφάλιση ουσιαστικών όρων και προϋποθέσεων για τη λειτουργία της προσχολικής αγωγής. Επίσης, από την πλευρά του ΚΚΕ, αναδείχτηκαν μια σειρά σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν στη λειτουργία του ευαίσθητου χώρου της Ειδικής Αγωγής. Πρόκειται για ζητήματα, που θα συνεχίσει να αναδεικνύει το ΚΚΕ μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και τις παρεμβάσεις του.

Σχετικά με τα γενικότερα θέματα που αφορούν την πορεία των πανεπιστημίων και της στρατηγικής της κυβέρνησης, όπως εκτέθηκε, τονίστηκε από την πλευρά του ΚΚΕ ότι δεν υπάρχει έδαφος συγκλίσεων. Η θέση του ΚΚΕ πηγάζει από τη συνολικότερη τοποθέτησή του για τα πανεπιστήμια, που δεν θα λειτουργούν σαν επιχειρήσεις και θα έχουν στο επίκεντρό τους τις ανάγκες μιας κοινωνίας, όπου το κριτήριο του κέρδους θα έχει βγει από τη μέση και ο επιστημονικός κεντρικός σχεδιασμός για την απορρόφηση των αποφοίτων επιστημόνων θα εδράζεται στο γεγονός ότι ο πλούτος που θα παράγεται θα ανήκει στους εργαζόμενους, καταλήγει η ανακοίνωση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ