Χρυσοχοΐδης: «Σκουπίδια» όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

Με σκληρή γλώσσα απάντησε στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ ότι οι ελληνικές αρχές «βυθίζουν τις βάρκες με τους μετανάστες», ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και στράφηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για υπαινιγμούς που αφήνουν βουλευτές του ως προς τη στάση της Ελλάδας.

«Είμαστε υπόδειγμα στην Ευρώπη και για την υποδοχή των μεταναστών και για την φιλοξενία», διαβεβαίωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και αναφερόμενος στην ανακοίνωση της Τουρκίας έκανε λόγο για «σκουπίδια». «Δεν είναι σωστό να γίνονται τέτοιες συζητήσεις που προσβάλλουν τα ανθρωπιστικά μας καθήκοντα», είπε στρεφόμενος κατά του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας πάντως, πως πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεχτικοί ως χώρα, καθώς μαζί με πρόσφυγες και μετανάστες εισέρχονται και άλλοι επικίνδυνοι. «Να υπερβάλλουμε σε προσπάθεια», είπε, «γιατί εκτός από τους ανθρώπους που έρχονται μπαίνουν τα ναρκωτικά, το έγκλημα και οι τζιχαντιστές», επεσήμανε με νόημα.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης τόνισε στόχος του νομοσχεδίου είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, καθώς όσο καθυστερούμε το ανθρωπιστικό ζήτημα επιβαρύνεται και υπογράμμισε πως «ακόμη και μεγάλη χώρα να είσαι δεν μπορείς να απορροφήσεις 1.000 ανθρώπους την ημέρα, αυτό δεν είναι διαχωρίσιμο».

Παραδέχθηκε ακόμη, πως είναι δικαιολογημένες τις αντιδράσεις των κατοίκων στα νησιά, χαρακτηρίζοντας κοινωνικό όλεθρο την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.Πηγή: ANT1

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ