Χρυσοχοϊδης: Ιδιώτες γιατροί έβγαζαν ευάλωτους χιλιάδες μετανάστες και μεταφέρονταν στην ενδοχώρα – ΒΙΝΤΕΟ

Για ιδιώτες γιατρούς που χορηγούσαν βεβαιώσεις μετατραυτικού στρες σε μετανάστες, ώστε να ενταχθούν στις ευάλωτες ομάδες έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

“Είπα στον γιατρό ότι αν πάω στο Αφγανιστάν θα με σκοτώσουν” δήλωσε ένας από τους μετανάστες που πήρε το έγγραφο”, ανέφερε ένας μετανάστης μιλώντας στο STAR.

Γιατροί στο βόρειο Αιγαίο έδιναν πιστοποιητικά με διάγνωση στρες και ψυχοτραυματικής εμπειρίας έπειτα από συμπτώματα αυπνίας, κατάθλιψης και τάσεων αυτοκτονίας. Η διάγνωση είναι η ίδια σε χιλιάδες περιπτώσεις.

“Ιδιώτες γιατροί έδιναν έγγραφα τα οποία αποδέχονταν οι υπηρεσίες του ασύλου της ελληνικής Δημοκρατίας, ότι όλοι αυτοί ήταν ευάλωτοι, ότι είχαν το λεγόμενο μετατραυματικό στρες. Με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να μεταφέρονται στο εσωτερικό λόγω της ευαλωτότητας”, είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

“Από το 2016 μέχρι σήμερα κατατέθηκαν 156.129 αιτήσεις ασύλου. Εξετάστηκαν και έγιναν δεκτές περίπου 40.000. Πού βρίσκονται 115.000 άνθρωποι τους οποίους το σύστημα δεν τους δικαίωσε;” δήλωσε ο υπουργός.

Δείτε το βίντεο από το STAR:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ