Οργή Παπανδρέου για απόφαση του Εφετείου σχετικά με τις αναφορές σε βιβλίο του Φαλτσιανί

Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου για απόφαση του Εφετείου Αθηνών. Σύμφωνα με αυτή, τα όσα αναφέρουν ο Ερβέ Φαλτσιανί και ο Άντζελο Μινκούτζι στο βιβλίο τους με τίτλο «Το χρηματοκιβώτιο των Φοροφυγάδων» «για την οικογένεια και το πρόσωπό μου ήταν απλά «ενημέρωση του κοινού για τα γεγονότα γύρω από την παγκόσμια οικονομική κρίση και το ρόλο της φοροδιαφυγής μέσω του τραπεζικού συστήματος», όπως αναφέρει ο νυν βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

Ο Γιώργος Παπανδρέου πιστεύει ότι «η απόφαση αυτή πάσχει προδήλως και πολλαπλώς και γι’ αυτό επιφυλάσσομαι να εξαντλήσω όλα τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα», όπως αναφέρει ενώ συμπληρώνει σε πολιτικό επίπεδο όμως, η απόφαση του Εφετείου είναι και αυτή ένα σημείο των καιρών. «Είναι μια σοβαρή ένδειξη – αν όχι απόδειξη -, ότι η τοξικότητα του πολιτικού κλίματος που εσκεμμένα δημιουργήθηκε για να εξυπηρετηθούν κοντόφθαλμες πολιτικές σκοπιμότητες, να συγκαλύψουν πραγματικούς υπεύθυνους και θεσμικές ασθένειες, να δημιουργηθούν αφηγήματα και να τροφοδοτηθούν ψευδαισθήσεις, δεν αφήνει ανεπηρέαστη – δυστυχώς -, ούτε τη δικαιοσύνη».

Προσθέτει ότι η αρχή της αμεροληψίας, της ουδετερότητας και της δικαστικής ανεξαρτησίας αποτελούν δομικά στοιχεία του Κράτους Δικαίου και της θεσμικής αποστολής της Δικαιοσύνης και πως «οι αρχές αυτές είναι διαχρονικά ένα ζητούμενο στην χώρα μας, γιατί η κρίση θεσμών είναι η αιτία της οικονομικής κρίσης και όχι το αντίθετο. Και αυτό, αποτελεί πρόκληση για όλους μας. Ουδείς μπορεί να το λησμονεί, αν θέλουμε η Ελλάδα να βγει οριστικά από την πρόσφατη, οδυνηρή για όλους κρίση».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ