Απερρίφθη το αίτημα του Λοβέρδου για εξαίρεση της Τουλουπάκη

Της Άννας Κανδύλη

Απερρίφθη από το Συμβούλιο Εφετών το αίτημα εξαίρεσης που είχε υποβάλει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος, ζητώντας την εξαίρεση της Ελένης Τουλουπάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δικαστές έκαναν δεκτή την εισαγγελική πρόταση που έκρινε ότι δεν συντρέχουν λόγοι μεροληψίας στο πρόσωπο της προϊσταμένης της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς.

Κατά τον πρώην Υπουργό, η Ε. Τουλουπάκη συμμετείχε στα αδικήματα που φέρεται ότι έχει τελέσει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ.Παπαγγελόπουλος.

Διαψεύδει Αγγελή η Παπασπύρου 

Παράλληλα, με την κατάθεση της πρώην επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου συνεχίστηκε η έρευνα στον Άρειο Πάγο για τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις στην υπόθεση Novartis.

Στην κ. Παπασπύρου είχε αναφερθεί ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Γιάννης Αγγελής. Όπως είχε πει μεταξύ άλλων , η πρώην επιθεωρήτρια συμμετείχε σε συσκέψεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης μαζί με τον Μ.Καλογήρου και την τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, κατά τις οποίες είχε συμφωνηθεί η απομάκρυνση της Ελένης Τουλουπάκη από την θέση της για να σταματήσει η επιρροή του “Ρασπούτιν” στο πρόσωπο της.

Ωστόσο, η κ. Παπασπύρου που στην κατάθεσή της φέρεται να μην αναφέρθηκε σε πολιτικά πρόσωπα, αρνήθηκε ότι συμμετείχε σε τέτοια σύσκεψη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ