Τσίπρας για εκλογή ΠτΔ: Αν θέλει ο Μητσοτάκης να βάλει τον κομματικό του υπάλληλο, θα μας βρει αντίθετους

“Έχω πει δημόσια, πως δεν έχει κανένα νόημα να αλλάξουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην εκλογή ΠτΔ, σε ομιλία του στην πλατεία Αγίας Λαύρας, στο Αίγιο.

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι “εάν ο κ. Μητσοτάκης έχει στόχο να προχωρήσει σε θεσμικές αλλαγές και θεσμικές παρεμβάσεις που αλλάζουν τους βασικούς κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού, θα μας βρει αντιθέτους. Διότι αν θέλει να αλλάξει το Σύνταγμα και να εκλέγει Πρόεδρο με 151 ψήφους και να βάζει τον κομματικό του υπάλληλο, εκεί θα μας βρει αντίθετους”.

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι “το μοντέλο που μας οδήγησε στην κρίση ήταν το μοντέλο της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας, ρουσφέτια σε λίγους και ισχυρούς και μία πολιτική αδιαφορίας για τις ανάγκες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και δυστυχώς αυτό το μοντέλο βλέπω με λύπη να ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση”. Μάλιστα, όπως παρατήρησε, “εμείς πρέπει να βρισκόμαστε μέσα στην κοινωνία, να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των απλών ανθρώπων, να αναδεικνύουμε αιτήματα και διεκδικήσεις”.

Από αύριο η πλατφόρμα για εγγραφές

Αναφερόμενος στο θέμα της ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε ότι “από αύριο ξεκινάει μία ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο καθένας και καθεμιά μέσα σε δύο λεπτά θα εγγράφεται μέλος, θα αποκτά το δικαίωμα στη γνώση, στο συντονισμό και κυρίως, στη συμμετοχή”.

Και πρόσθεσε, “εμείς δεν θέλουμε να αποφασίζουμε πίσω από κλειστές πόρτες, θέλουμε να αποφασίζουμε μαζί με τον κόσμο που μας στηρίζει, να κάνουμε τα σωστά, και τούτο διότι θέλουμε να ενωθούμε σε ένα κοινό στόχο σε ένα κοινό όραμα, δηλαδή κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο και στήριξη των πιο αδύναμων, ώστε να προχωρήσουμε μπροστά για μία Ελλάδα με προοπτική, για μία Ελλάδα της δικαιοσύνης και της προόδου”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ