Πλεύρης: Η υπόθεση Παπαγγελόπουλου μπορεί να είναι μέρος ενός συνολικού παραδικαστικού – ΒΙΝΤΕΟ

Βουλή, του Γιώργου Λυκουρέντζου

Ανοικτό το ενδεχόμενο να διευρυνθεί το πεδίο διερεύνησης της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης τόσο όσον αφορά στις κατηγορίες σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου όσο και στα πρόσωπα άφησε ο εισηγητής της Ν.Δ Θάνος Πλεύρης.

Η διαδικασία στη Βουλή επί του αιτήματος 30 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης σε βάρος του τέως αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου άνοιξε με τις τοποθετήσεις εισηγητών και ειδικών αγορητών των κοινοβουλευτικών ομάδων εν αναμονή της ομιλίας του ίδιου του κ. Παπαγγελόπουλου.

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για περίεργες αλληλουχίες λέγοντας με νόημα ότι τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και οι κ.κ Παπαγγελόπουλος και Πολάκης γνώριζαν και προανήγγειλαν ότι θα υπάρξει εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

Ο κ. Πλεύρης έκανε λόγο για θεσμικές κινήσεις της Ν.Δ χαρακτηρίζοντας ως επαρκές το πλαίσιο στοιχείων ώστε να συγκροτηθεί επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης. «Είμαστε στο στάδιο που έχουμε τα πρώτα στοιχεία. Το κατηγορητήριο είναι ανοικτό και για άλλα αδικήματα αν υπάρξουν στοιχεία. Πιστεύω ότι με αυτό το υλικό πρέπει να γίνει έρευνα για να δούμε αν πρώην Υπουργός χρησιμοποιούσε μεθόδους Ρασπούτιν σε συνεργασία με δικαστικούς και δημοσιογράφους παρενέβαινε σε υποθέσεις. Μπορεί να είναι μέρος συνολικού παραδικαστικού. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε και για άλλες υποθέσεις. Θα εξεταστούν όλοι. Πιστέψτε με. Η κουκούλα δεν θα εμποδίσει την απόδοση της αλήθειας», είπε ο κ. Πλεύρης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ