Τσίπρας για εκλογή ΠτΔ: Καλώ τον Πρωθυπουργό να μην προχωρήσει στο θεσμικό ατόπημα – ΒΙΝΤΕΟ

Για “θεσμικό ατόπημα” έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με 151 ψήφους, καλώντας τον Πρωθυπουργό να μην προχωρήσει σε αυτό.

Επιτέθηκε, δε, στην κυβέρνηση καταλογίζοντάς της ανεύθυνη και αντιθεσμική στάση. “ Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να είναι κομματάρχης”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ως Πρωθυπουργός διαχειρίστηκε κρίσιμα ζητήματα για τον τόπο. “Θέλω να πιστεύω ότι ο τελικός απολογισμός, παρά τα λάθη και τις παραλείψεις, είναι ότι στα θέματα που άφηναν ένα αποτύπωμα που αφορά το αύριο, δεν τα διαχειρίστηκα με βάση το πρόσκαιρο πολιτικό όφελος και κόστος. Πήρα δύσκολες αποφάσεις. Μπορούσα με μικρότερη πλειοψηφία να εκλέξω Πρόεδρο, δεν το έκανα αυτό. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον θεσμό, που στο πρόσωπό του πρέπει να συμπυκνώνει την ενότητα του έθνους και απέναντι στην ανάγκη να υπάρξουν ευρύτερες συναινέσεις. Δεν πιστεύω ότι έκανα λάθος”.

Χαρακτήρισε “γενναία επιλογή” αυτή του Προκόπη Παυλόπουλου, που τον δικαίωσε για να προσθέσει: “δεν συμφωνούσαμε πάντα αλλά είναι ένας κάλος Πρόεδρος και γι’ αυτό δε βρίσκω λόγο γιατί να μην ανανεωθεί η θητεία του”.

Αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάγιες θέσεις τις οποίες και νομοθέτησε στην προηγούμενη Βουλή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ