Λοβέρδος: Θα νικήσω την ελεεινή πολιτική σκευωρία – Στη Βουλή η δικογραφία για την άρση ασυλίας του

Βουλή, του Γιώργου Λυκουρέντζου

Διαβιβάστηκε την Τετάρτη στη Βουλή η δικογραφία σε βάρος του πρώην υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, με την οποία η Δικαιοσύνη ζητεί άρση ασυλίας του βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ, προκειμένου να του ασκήσει δίωξη για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας σχετικά με την υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Λοβέρδου τα έγγραφα που διαβιβάστηκαν στη Βουλή δεν εισφέρουν τίποτα νέο, αλλά αντιθέτως βάζουν οριστικά στο αρχείο το αδίκημα του ξεπλύματος.

Ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος διάβασε ήδη τη δικογραφία, δήλωσε:

“Σκευωρία Novartis: Ώρα μηδέν! Δεν έχω ανάγκη και δεν θα χρησιμοποιήσω κανένα απολύτως υπουργικό προνόμιο και καμία κοινοβουλευτική ασυλία. Την ελεεινή πολιτική σκευωρία Novartis θα τη νικήσω με τα μέσα άμυνας και επίθεσης που διαθέτει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας και θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην παραδειγματική τιμωρία όσων έχουν εμπλακεί στο κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας. Και τούτο γιατί η ένδεια της «δικογραφίας» που διαβιβάστηκε σήμερα στη Βουλή με λιγότερα ψευτοστοιχεία και με την πολύ καθυστερημένη αρχειοθέτηση του «ξεπλύματος» αποτελεί συνέχεια της προηγηθείσας αστήρικτης και αθεμελίωτης εισαγγελικής ενέργειας. Μοναδικός σκοπός πλέον είναι η εκ των υστέρων αυτοδικαιολόγηση των εισαγγελικών λειτουργών που ταλαιπώρησαν δέκα πολιτικά πρόσωπα και τη χώρα για δύο ολόκληρα χρόνια και υπονόμευσαν καίριους θεσμούς του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η σημερινή εξέλιξη βάζει βουλοκέρι και υποστασιοποιεί την τέλεση της κατάχρησης εξουσίας.Τίποτε δεν θα περάσει!”.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό το αίτημα της δικαστικής αρχής θα διαβιβαστεί στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, ενώ μία εβδομάδα αργότερα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια, η οποία και θα λάβει την τελική της απόφαση για την άρση ή μη της ασυλίας του βουλευτή.

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ