Σκουρλέτης: «Μάγκας» ο Μητσοτάκης με τις πλάτες του Τσίπρα

«Η παρουσία του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ δεν έδωσε ειδήσεις. Κινήθηκε σε αυτά που λίγο πολύ γνωρίζαμε από τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης χωρίς εκπλήξεις παρότι σε ορισμένα σημεία φάνηκε κατά τη γνώμη μου μια αρνητική προσέγγιση σε διάφορα κρίσιμα ζητήματα. Το βασικό είναι το εξής: Εκεί που ο κ. Μητσοτάκης που μιλάει με μία σχετική άνεση και αναφέρεται στα κρίσιμα ζητήματα της οικονομίας βαδίζει στα βήματα που άνοιξε η προηγούμενη κυβέρνηση», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης και εξήγησε ότι η πλήρης άρση των capital controls είχε δρομολογηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Στουρνάρας είπε προεκλογικά είπε ότι δεν είναι σωστό να το πάρουμε (σ.σ. το μέτρο της πλήρους άρσης των capital controls). Και θεωρώ ότι ήταν μία κίνηση πολιτικής σκοπιμότητας του κ. Στουρνάρα», τόνισε γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, στον ΣΚΑΙ.

Στη συνέχεια κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι προεκλογικά υποσχέθηκε να θέσει άμεσα το θέμα της μείωσης των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα αλλά τώρα βάζει «αστερίσκους». Παράλληλα εξήγησε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε συμφωνήσει με τους δανειστές για μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων.

«Βεβαίως είχαμε συμφωνήσει για τα πλεονάσματα με την γνωστή ρύθμιση του 2,5% ενώ θα παράμενε ο ονομαστικός στόχος του 3,5% αλλά αυτό θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα μέσα από την δημιουργία αυτού του καταπιστευτικού λογαριασμού, του ενδιάμεσου λογαριασμού ο οποίος δέσμευε ένα ποσό από το γνωστό μαξιλάρι που θα χρησιμοποιούσαμε για να καλύψουμε το 1% μέχρι το 2022. Θα παίρναμε από αυτά τα χρήματα που τα έχει προκαταβάλει ο ελληνικός λαός τα οποία παρείχαν αξιοπιστία και έδωσαν την δυνατότητα να δανειστεί η χώρα από τις αγορές για να κάνει τον μάγκα ο κ. Μητσοτάκης και να μιλάει με τις πλάτες του Τσίπρα», τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Επιπλέον σημείωσε ότι αυτό το κεκτημένο δεν το αξιοποιεί ο πρωθυπουργός «γιατί θέλει να δώσει τα λεφτά στις τράπεζες. Είναι η αντίληψη να δοθούν αυτά τα χρήματα ως ένεση ρευστότητας στις τράπεζες».

Για τις εσωκομματικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το κόμμα προχωρά σε ριζική ανασυγκρότηση και ενδιαφέρεται για τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ανοιχτό δημοκρατικό κόμμα. Πράγμα που δεν γίνεται σε άλλα κόμματα που έχουν κλειστά συστήματα. Εμείς λοιπόν πράγματι θέλουμε να κάνουμε με έναν συντεταγμένο τρόπο βήματα που να αφορούν την ριζική ανασυγκρότηση του κόμματος μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ πράγματι έχει εμπεδωθεί ως ο δεύτερος πόλος του μεταμνημονιακού συστήματος με τα δικά του χαρακτηριστικά», ανέφερε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Και συνέχισε: «Ο χώρος του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ βεβαίως μας αφορά ως ένας χώρος που είναι όμορος που πρέπει να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Εμείς από το έδαφος της αριστεράς και θέλοντας να συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση».

ΠΗΓΗ: ΣΚΑΙ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ