ΜέΡΑ25 για την παρουσία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Η εξαπάτηση των πολιτών συνεχίζεται

Για “εκκωφαντική σιγή” σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, “περιβαλλοντοκτόνα σχέδια για τις Σκουριές” και “εξαπάτηση των πολιτών που συνεχίζεται” κάνει λόγο το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή του για την παρουσία του πρωθυπουργού στην 84η ΔΕΘ.

«Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε πως τα περιθώρια κινήσεων που του επιτρέπουν οι δανειστές είναι εξαιρετικά περιορισμένα – το μόνο μέτρο που έχει κάποιο ειδικό βάρος είναι η μείωση του φόρου επιχειρήσεων από το 28% στο 24%, αλλά και πάλι είναι κενό γράμμα ως προς τον αναπτυξιακό ρόλο που θέλει να επιτελέσει η κυβέρνηση με αυτό το μέτρο όσο παραμένει η 100% προκαταβολή φόρου, για την οποία δεν έγινε η παραμικρή αναφορά. Άλλες εξαγγελίες είτε θα ισχύσουν μόνο για ένα χρόνο, είτε ενδέχεται να ισχύσουν σε «εύθετο» χρόνο που ελπίζουμε να είμαστε ακόμη ζωντανοί» αναφέρει η ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται:

«Η φιλοπεριβαλλοντική συγκίνηση του πρωθυπουργού πρέπει να αναγνωσθεί σε συνάρτηση με τα περιβαλλοντοκτόνα σχέδιά του για τις Σκουριές, για τη Θράκη, για το Ελληνικό, για τη «διευκόλυνση των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων». Θα είναι «αμείλικτος στην εργοδοτική αυθαιρεσία» — όπως είδαμε στις δύο τροπολογίες Βρούτση (κατάργηση βάσιμου λόγου απόλυσης και παροχή προνομίου να αυθαιρετούν εργοδοτικά οι μεγαλοεργολάβοι). Το άσπρο, μαύρο.

Δεν είναι ιδιαίτερα μακρινή η περυσινή ΔΕΘ, κατά την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατράνωνε πως «θα καταψηφίσει» (καλά μέχρι εδώ) και «θα ακυρώσει» (πατήστε το μηδέν) την, εν γένει θετική για το ΜέΡΑ25, Συμφωνία των Πρεσπών. Η μόνη αναφορά που υπήρχε στην ομιλία του αφορούσε… τα μακεδονικά προϊόντα και την προστασία τους! Εκκωφαντική σιγή. Προφανώς, οι πολίτες πρέπει να λαμβάνουν τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη στην φετινή ΔΕΘ με την ίδια σοβαρότητα και την ίδια φερεγγυότητα με την οποία αποδεικνύεται εκ των υστέρων πως έπρεπε να λάβουν τα περσινά. Δηλαδή, απολύτως μηδενική. Η εξαπάτηση των πολιτών συνεχίζεται, και θα συνεχίζεται».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ