Μητσοτάκης: Ελλάδα και Κύπρος αντιμετωπίζουν πάντα ενωμένες σημαντικές προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή – BINTEO

«Δεν είναι μόνο ένα ταξίδι συμβολικό, είναι και ένα ταξίδι ουσιαστικό», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του διαλόγου που είχε με τον Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας, παρουσία των τηλεοπτικών συνεργείων. Εξηγώντας δε, πως «Ελλάδα και Κύπρος αντιμετωπίζουν πάντα ενωμένες και με αρραγές μέτωπο σημαντικές προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή».

Αναλυτικά, «είναι για μένα μεγάλη χαρά και τιμή, που το πρώτο μου, επίσημο ταξίδι, ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας το κάνω στην Κύπρο, συνεχίζοντας μια σταθερή παράδοση που ήθελε πάντα τον Έλληνα Πρωθυπουργό να επισκέπτεται την Κύπρο στο πρώτο του ταξίδι»: αυτό τόνισε, εισαγωγικά, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυρ. Μητσοτάκης στο διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

«Όμως», συνέχισε εμφατικά ο κ. Μητσοτάκης, «δεν είναι μόνο ένα ταξίδι συμβολικό, είναι και ένα ταξίδι ουσιαστικό: όπως αναφέρατε, Ελλάδα και Κύπρος αντιμετωπίζουν πάντα ενωμένες και με αρραγές μέτωπο σημαντικές προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή».

Σε άλλο σημείο δε, ο Πρωθυπουργός παρατήρησε ότι «όταν η Ελλάδα είναι ισχυρή, είναι ισχυρή και η Κύπρος, και ο ελληνισμός παντού».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ