Θεοδωρικάκος στον Realfm 97,8: Το βασικό πρόβλημα είναι η αποκατάσταση του ηλεκτρικού ρεύματος

“Όλη τη νύχτα έχει κινητοποιηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός”, είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Realfm 97,8 και τον Άκη Παυλόπουλο.

“Θέλω να συγχαρώ τους ανθρώπους της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας οι οποίοι έχουν δουλέψει και έχει διασωθεί πάρα πολύς κόσμος, πολλοί εγκλωβισμένοι και περιορίστηκαν όσο ήταν δυνατόν οι καταστροφές από αυτή την ακραία καιρική συνθήκη, με έναν ανεμοστρόβιλο ο οποίος δεν έχει ξαναεμφανιστεί εδώ πέρα”, σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε:

“Το βασικό πρόβλημα είναι η αποκατάσταση του ηλεκτρικού ρεύματος. Από εκεί υπάρχουν πολλά θέματα καθώς η εικόνα που υπάρχει από την ΑΔΜΗΕ είναι ότι γίνονται προσπάθειες αλλά υπάρχει μία καθυστέρηση. Υπάρχει εξαιρετικός συντονισμός με τον στρατό ο οποίος παρέχει γεννήτριες ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν βασικές υποδομές… Έχει υπάρξει απόφαση για έκτακτη ενίσχυση των τριών δήμων που έχουν πληγεί με ένα συνολικό ποσό 500.000 ευρώ και η κυβέρνηση κάνει τα δέοντα με τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών τον κ. Σκυλακάκη για την αποζημίωση των ανθρώπων”.

Σχετικά με τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε: “Ήδη έχει παρέμβει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, θα γίνουν αύριο οι δοκιμές, νομίζω ότι και αυτό μπαίνει σε τροχιά να αρχίσει να λειτουργεί κανονικά”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ