Μητσοτάκης: Η στήριξη της οικογένειας αποτελεί απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα

Την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος επέλεξε να συναντήσει σήμερα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας η σημασία που αποδίδει στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Είναι ενδεικτικό, εξάλλου, όπως σημειώνουν κύκλοι της Πειραιώς, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έκανε συναντήσεις με άλλες ομοσπονδίες και συλλόγους, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ διαμήνυσε ότι για τον ίδιο και τη Νέα Δημοκρατία η στήριξη της οικογένειας αποτελεί απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για να σημειώσει ότι “στη στήριξη της οικογένειας, προφανώς σημαντικό ρόλο παίζει η στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών οι οποίες καλούνται να σηκώσουν ένα δυσανάλογα μεγάλο βάρος για την επιλογή τους να κάνουν μια ωραία και μεγάλη οικογένεια”.

Σημείωσε ότι δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις οι νέες οικογένειες είναι διστακτικές στο να κάνουν ακόμη και ένα παιδί και πρόσθεσε: “Συναντώ πολύ συχνά νέες οικογένειες που δυσκολεύονται να κάνουν το 1ο ή το 2ο παιδί, δεν πάνε καν από το 1ο στο 2ο παιδί, πόσω μάλλον από το 3ο στο 4ο. Υπάρχει ένα οικονομικό ζήτημα που αφορά την υποστήριξη της γέννησης του παιδιού”.

Στο πλαίσιο διευκόλυνσης των νέων ζευγαριών να κάνουν το πρώτο βήμα, επανέλαβε τις δεσμεύσεις της ΝΔ, όπως είναι τα 2000 ευρώ στις οικογένειες για κάθε παιδί που γεννιέται ή η διασφάλιση ότι κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού. “Δεν ανακαλύπτουμε την πυρίτιδα, κάνουμε μια πολιτική στήριξης της χώρας και του Ελληνισμού” είπε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε αναφερόμενος στην πρόταση του για 1000 ευρώ επιπλέον αφορολόγητο για κάθε παιδί, ότι αυτό το μέτρο θα ισχύει ανεξαρτήτως αριθμού παιδιών, “δεν θα σταματούν στα 4 ή στα 5”.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τους πολύτεκνους ότι σε κάθε περίπτωση “θα βρείτε συνομιλητές οι οποίοι αντιλαμβάνονται και πιστεύουν στο θεσμό της οικογένειας και της δεμένης οικογένειας”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ