Με τη Μέρκελ συναντήθηκε ο Μητσοτάκης – Εξέθεσε τους άξονες του κυβερνητικού σχεδίου του – ΦΩΤΟ

Τετ α τετ συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, είχε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Σύμφωνα με κύκλους της Πειραιώς, η συνάντηση με την κ. Μέρκελ διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ είχε την ευκαιρία να εκθέσει στη Γερμανίδα καγκελάριο τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού σχεδίου που θα υλοποιήσει, εφόσον η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΝΔ για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στην Κύπρο και την κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε στον κ. Αναστασιάδη την αμέριστη στήριξη του και επανέλαβε την ανάγκη η Ευρώπη να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία, αν η τελευταία εμείνει στην παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ συνομίλησε, τέλος, και με τον Μάνφρεντ Βέμπερ, στον οποίο εξέφρασε τη στήριξή του στην “κούρσα” για την προεδρία της Κομισιόν, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη ο επόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Σημειώνεται ότι προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, σημειώνοντας ότι “θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο” και πρόσθεσε πως “αν συνεχιστούν, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία. Είναι η ώρα για πράξεις, όχι μόνο για λόγια”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ