Μητσοτάκης: Θα θέσω στο ΕΛΚ το θέμα της κλιμάκωσης της τουρκικής επιθετικότητας – Υπερβολή η σύγκληση του ΚΥΣΕΑ – ΒΙΝΤΕΟ

Την πρόθεσή του να θέσει στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος το ζήτημα της κλιμάκωσης της τουρκικής επιθετικότητας εντός της κυπριακής ΑΟΖ, γνωστοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Star, υπογραμμίζοντας και την αναγκαιότητα η Ευρώπη να προχωρήσει σε κυρώσεις έναντι της Τουρκίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι “είναι επιβεβλημένο να υπάρχει εθνική γραμμή και εντός της Ελλάδος αλλά και σε απόλυτη συνεννόηση με τη Λευκωσία έτσι ώστε η Τουρκία να αντιληφθεί έμπρακτα ότι τέτοιες κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες”.

Όπως είπε, μάλιστα, ο ίδιος θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση και με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι “δεν πρέπει να ανησυχούμε”.

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, σημειώνοντας ότι προφανώς η κατάσταση έχει τη δικιά της σοβαρότητα, αλλά η υπερβολική δραματοποίηση μάλλον κάνει τους πολίτες να ανησυχούν περισσότερο.

“Η σύγκληση του ΚΥΣΕΑ έτσι όπως έγινε την Κυριακή το βράδυ ήταν μία υπερβολή, η οποία έγινε στα πλαίσια μίας επικοινωνιακής διαχείρισης”, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ για να συμπληρώσει ότι αυτό δεν αναιρεί τη σοβαρότητα μίας κατάστασης. Παράλληλα, επέκρινε τον πρωθυπουργό σημειώνοντας ότι “αν υπήρχε κάτι καινούργιο θα έπρεπε ο κ. Τσίπρας να έχει ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ