ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης θέλει να ακυρώσει τις μειώσεις στον ΦΠΑ

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θέλει να ακυρώσει τις μειώσεις στον ΦΠΑ και να κάνει αυξήσεις σε φάρμακα, ενέργεια, εφημερίδες και βιβλία.

Σε σχόλιο, η Κουμουνδούρου αναφέρει ότι ο κ. Χατζηδάκης εμφανίστηκε “αμετανόητος” στην ΕΡΤ και “επανέλαβε τη δέσμευση της ΝΔ για 2 μόνο φορολογικούς συντελεστές ΦΠΑ, 11% και 22%, και κατάργηση του συντελεστή 6% που ισχύει, μεταξύ άλλων, για τα φάρμακα, την ενέργεια, τις εφημερίδες και τα βιβλία. Μάλιστα, η θέση αυτή εκφράζεται μετά τις ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ για μειώσεις των συντελεστών ΦΠΑ σε είδη διατροφής, εστίαση και ενέργεια, που ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ”.

Όπως υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, “η ΝΔ δεν θέλει απλώς να πάρει πίσω τη μείωση στην ενέργεια, που κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να αυξήσει τον ΦΠΑ στα φάρμακα, κάτι που δεν έγινε ακόμα και στα πιο μαύρα μνημονιακά χρόνια” και καταλήγει σχολιάζοντας: “Αν δεν ντρέπονται να σκέφτονται μια τέτοια αύξηση σε φόρους προεκλογικά, φανταστείτε τι θα έκαναν αν γινόντουσαν ποτέ κυβέρνηση, και ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ