Λοβέρδος: Αντισυνταγματική διαδικασία η ψήφιση των Κωδίκων – ΒΙΝΤΕΟ

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας για την ψήφιση των Κωδίκων της Ποινικής Δικαιοσύνης, ο κ. Λοβέρδος

τόνισε: «Λυπάμαι πάρα πολύ γιατί ενώ έχουμε ένα κείμενο που με τόση επιμέλεια οργανώνει την Ποινική Δικαιοσύνη, που οργανώνει τις ζωές των ανθρώπων, η κυβέρνηση διάλεξε αυτή την απαράδεκτη αντισυνταγματική διαδικασία. Και μέσα σ αυτή την υπέροχη δουλειά, έβαλε και εκατοντάδες σκορπιούς και φίδια».

Λίγα λεπτά αργότερα, οι τόνοι ανέβηκαν ακόμα περισσότερο όταν κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την διαδικασία που επέλεξε παραβιάζεται το άρθρο ένα του το Συντάγματος «με την άδεια του Προέδρου της Βουλής. Και όλοι εσείς δεν έχετε το θάρρος να μιλήσετε για τις αλλαγές που φέρνετε και θα ψηφίσετε, όμως θα αναγκαστείτε να το κάνετε αύριο. Εσείς όχι εμείς. Γιατί μέσα μαζί με την υπέροχη δουλειά μπήκαν εκατοντάδες διατάξεις που η κοινωνία δεν τις ξέρει και θα φρίξει μεθαύριο. Οδηγήσατε τις προάλλες σε παραίτηση τον Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, γίνεται διαδήλωση γυναικών στην Αθήνα για το θέμα του βιασμού, δεν είναι μόνο αντισυνταγματικά είναι και πραξικοπηματικά αυτά που κάνετε».

Τέλος, ανακοίνωσε ότι το κόμμα του αποχωρεί από τη συνεδρίαση.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ