Μπακογιάννης: Δεν έχουμε διάθεση να μπούμε σε συναλλαγές – Όλοι θα βράσουμε στο ίδιο καζάνι

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αθηναίων είχε την Τρίτη ο Κώστας Μπακογιάννης, στο πλαίσιο της οργάνωσης μίας “ομαλής μετάβασης” ενόψει της 1ης Σεπτεμβρίου που ο ίδιος θα αναλάβει καθήκοντα ως νέος Δήμαρχος της πόλης.

Όπως υπογράμμισε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αθηναίων, ενημερώθηκε από τον Γιώργο Μπρούλια για τα θέματα του δήμου. “Δεν θέλουμε να χάσουμε ούτε μια μέρα. Δεν θέλουμε να χάσουμε ούτε ένα λεπτό. Θέλουμε να πατήσουμε γκάζι από την 1η του Σεπτέμβρη. Φυσικά η απερχόμενη Δημοτική Αρχή έχει την ευθύνη της πόλης μέσα στο καλοκαίρι. Όμως είναι πάρα πολύ σημαντικό να οργανώσουμε μία ομαλή μετάβαση” είπε ο κ. Μπακογιάννης και πρόσθεσε: “Έχουμε πάρα πολύ δουλειά να κάνουμε μπροστά μας και αυτό το οποίο κρατάω, το οποίο είναι πάρα πολύ πολύτιμο νομίζω για όλους, είναι το πνεύμα συνεργασίας, αλληλοσεβασμού. Όλοι μαζί στο ίδιο καζάνι θα βράσουμε την επόμενη μέρα. Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για να σηκώσουμε την Αθήνα Ψηλά”.

Ερωτηθείς εάν συζήτησε με τον Δήμαρχο το περιθώριο συνεργασιών στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Μπακογιάννης είπε “δεν είναι η ώρα αυτή τη στιγμή για τέτοια συζήτηση” για να προσθέσει: “είναι πάρα πολύ νωρίς. Σε κάθε περίπτωση και νομίζω ότι εδώ διερμηνεύω και τον κύριο Δήμαρχο, κανείς από εμάς δεν έχει καμία διάθεση να μπούμε σε συναλλαγές. Το ζητούμενο είναι η συνεργασία, η συνεννόηση και η συναίνεση”.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπρούλιας συνεχάρη τον κ. Μπακογιάννη και σημείωσε πως “η Αθήνα, τα τελευταία οκτώ χρόνια της δημαρχιακής αρχής Καμίνη, εισήλθε σε τροχιά σταθερότητας και συνεχούς ανόδου. Η Αθήνα έχει πλέον ισχυρά οικονομικά, διαφάνεια, διαθέτει πόρους και σχέδιο για έργα, έχει ισχυρή θέση στην Ευρώπη και ένα μεγάλο δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης. Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα έχει μια πολύ κρίσιμη αποστολή να αναζητήσει συνθέσεις ώστε να συνεχίσουμε στην ίδια πορεία, βελτιώνοντας την καθημερινότητα του πολίτη”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ