Γεροβασίλη: Προστατέψτε το κύρος της Αστυνομίας – Να μην υπάρξουν άλλα παρατράγουδα

Εντείνονται τα μέτρα για τη φύλαξη στόχων εν όψει των εκλογών, μετά και την επίθεση του Ρουβίκωνα με μπογιές στη Βουλή, ενώ η υπουργός Προστασίας του Πολίτη απευθύνθηκε με αυστηρό ύφος χθες σε όλους τους αστυνομικούς διευθυντές της χώρας, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε για να δοθούν οδηγίες από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο.

«Προστατέψτε το κύρος της Αστυνομίας», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Όλγα Γεροβασίλη και τόνισε ότι υπάρχουν σχέδια, υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα αλλά πρέπει αυτά να εφαρμοστούν με υπευθυνότητα για να μην υπάρξουν άλλα παρατράγουδα.

Ο αρχηγός από την πλευρά του επεσήμανε μέσω της τηλεδιάσκεψης στους αστυνομικούς διευθυντές, να είναι σε απόλυτη ετοιμότητα οι δυνάμεις λόγω των επικείμενων εκλογών, αλλά και λόγω της έντασης που έχει δημιουργηθεί σχετικά με το θέμα της άδειας του Δημήτρη Κουφοντίνα, καθώς τα επιτελεία φοβούνται κλιμάκωση των επιθέσεων.

Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη είναι η ΕΔΕ που διέταξε ο αρχηγός για την επίθεση στη Βουλή και την οποία ανέθεσε σε αντιστράτηγο, με την εντολή να έχει ολοκληρωθεί εντός 20 ημερών.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό, τα μέτρα εξωτερικά της Βουλής είχαν ενισχυθεί μετά το έγγραφο που είχε υποβληθεί από την Ασφάλεια της Βουλής και τις εκτιμήσεις για πιθανή ακτιβιστική επίθεση, αλλά παρ’ όλα αυτά τα μέλη του Ρουβίκωνα κατάφεραν να πραγματοποιήσουν το σχέδιό τους.

Στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των μέτρων αστυνόμευσης ο κ. Ανδρικόπουλος πραγματοποίησε προχτές το βράδυ αυτοψία στο κέντρο της Αθήνας, όπου πέρασε με τα πόδια όλα τα εκλογικά κέντρα των κομμάτων και των υποψηφίων δημάρχων, για να επιθεωρήσει προσωπικά τις αστυνομικές δυνάμεις. Στο εκλογικό κέντρο του κ. Μπακογιάννη, μάλιστα, συναντήθηκε τυχαία και με τον υποψήφιο δήμαρχο και είχαν μια σύντομη συνομιλία.

Τον αρχηγό στην περιοδεία του συνόδευαν ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής υποστράτηγος Ανδρέας Βασιλόπουλος με τον πρώτο βοηθό του υποστράτηγο Γιώργο Ψωμά και τον διευθυντή Ασφάλειας Αττικής ταξίαρχο Γιώργο Κανέλλο.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ