Γεροβασίλη: Και η ΠΟΕΔΗΝ πετά τρικάκια όπως ο Ρουβίκωνας – Όσοι αστυνομικοί δεν πάνε στα Εξάρχεια κρύβουν την ανικανότητά τους – ΒΙΝΤΕΟ

«Έχουμε μία έξαρση των φαινομένων, φαίνεται ότι όλα αυτά συνδέονται με την αναμονή για την απόφαση για την άδεια με τον Κουφοντίνα. Μία πρακτική η οποία στο τέλος της ημέρας ευνοεί το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας», είπε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, αναφερόμενη στην επίθεση του Ρουβίκωνα, στην κατοικία του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ.Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ1, «Πρωινή Βάρδια», με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε: «Είναι το γνωστό παραμύθι της αριστερής ιδεοληψίας, που στα αλήθεια είναι μία δεξιά ιδεοληψία. Θα πρέπει κάποια στιγμή να εξηγήσει και η Νέα Δημοκρατία τι εννοεί ανοχή στη βία. Θα πρέπει να εξηγήσει τι εννοεί».Αναφερόμενη στα Εξάρχεια και στο αν η Αστυνομία πηγαίνει στις κλήσεις που δέχεται από πολίτες, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε: «Δεν υπάρχει καμία ανοχή στο έγκλημα. Καμία ανοχή στη βία και την παραβατικότητα. Η Ελληνική Αστυνομία έχει κάνει σοβαρές επιχειρήσεις απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα στα Εξάρχεια. Οποιαδήποτε καταγγελία (για το αν πηγαίνουν οι αστυνομικοί στις κλήσεις που δέχονται στα Εξάρχεια), εξετάζεται. Γιατί κάποιοι αστυνομικοί, για να κρύψουν την ανικανότητά τους, κάνουν αυτό. Ουδέποτε είχαν τέτοια εντολή (να μην πάνε στα Εξάρχεια) και όποιος θέλει να βγει να το καταγγείλει και να το συζητήσουμε. Δείτε τη ακριβώς είπε στην ΕΡΤ1:

Η κ. Γεροβασίλη έκανε επίσης αναφορά και σε διαμαρτυρίες της ΠΟΕΔΗΝ, συγκρίνοντάς τες με αυτές του Ρουβίκωνα.

Είπε χαρακτηριστικά:

“Η χώρα αυτή έχει δικαιϊκό σύστημα και η κάθε παράβαση αντιμετωπίζεται με βάση τους κανόνες δικαίου του συστήματος. Αλλιώς αντιμετωπίζεται η μπογιά, αλλιώς αντιμετωπίζεται η σωματική βία κλπ., είναι διαφορετικά πράγματα και τα έχει λύσει το δικαιϊκό σύστημα και η Ελληνική Αστυνομία δρα με βάση τις παραγγελίες των Εισαγγελέων με βάση το νομικό σύστημα της χώρας ως οφείλει.Από την άλλη να σας θυμίσω ότι τρικάκια, μπογιές και τα λοιπά έχουμε από συνδικαλιστικούς φορείς (θυμίζω ΠΟΕΔΗΝ)και άλλους φορείς τους οποίους πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ίσους όρους.Ανεξαρτήτως του ποιος είναι εκλεγμένος και ποιος όχι το δικαιϊκό σύστημα μιλάει για την παράβαση και το παράπτωμα και έτσι πρέπει να συμβεί διότι αντιλαμβάνεστε και τι άλλο ευνοεί αυτή η συζήτηση. Ευνοεί κι άλλα ενδεχομένως που κάποιοι φαντάζονται ότι θα πατάξουν με τον ίδιο τρόπο και το συνδικαλιστικό κίνημα. Και εννοώ τις πρακτικές που χρησιμοποιούνται”.

Στην ερώτηση αν ο Ρουβίκωνας και η ΠΟΕΔΗΝ χρησιμοποιούν τις ίδιες πρακτικές είπε:

“Εσείς δεν το έχετε δει ποτέ αυτό; Όταν μπαίνουν σπάνε πόρτες, καταλαμβάνουν γραφεία υπουργών πετάνε τρικάκια και πετάνε και μπογιές, νομίζω ότι αυτή είναι μια πρακτική που συνηθίζεται και από άλλους συνδικαλιστικούς φορείς και δεν το βλέπω εγώ πρώτη”.Δείτε τι είπε:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ