«Ναι» σε άρση ασυλίας για Λοβέρδο-Σαλμά εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας

Tου Γιώργου Λυκουρέντζου

Την άρση ασυλίας των βουλευτών Ανδρέα Λοβέρδου και Μάριου Σαλμά εισηγείται προς την Ολομέλεια της Βουλής η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.

Το «παρών» στη συνεδρίαση της Επιτροπής έδωσαν και οι δύο βουλευτές ζητώντας οι ίδιοι πρώτοι από όλους την άρση της ασυλίας τους προκειμένου όπως είπαν να καταδειχθεί η σκευωρία εναντίον τους.

Υπέρ της άρσης ασυλίας των δύο βουλευτών ψήφισαν όλα τα κόμματα πλην της Ένωσης Κεντρώων, ο εκπρόσωπος της οποίας ψήφισε «παρών».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η ένταση κυριάρχησε όταν η επιτροπή εισήλθε στο αίτημα για άρση ασυλίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη έπειτα από μήνυση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Πολάκης έδωσε το “παρών” στη συνεδρίαση και μίλησε για φθηνό αντιπερισπασμό μπροστά σε αυτά που έρχονται. Μιλώντας μάλιστα και στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Πολάκης είπε χαρακτηριστικά: “Εγώ έπιασα τον κλέφτη κι εκείνος μου έκανε μήνυση γιατί τον έβρισα” .

Σημειώνεται ότι εντός της συνεδρίασης της επιτροπής ο κ. Πολάκης επέμεινε ότι δεν επιθυμεί την άρση της ασυλίας του.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ η επιτροπή αποφάσισε την μετατροπή της δικογραφίας σε υπουργική θεωρώντας ότι τα όσα καταγγέλλει ο κ. Γεωργιάδης τελέστηκαν κατά την υπουργική θητεία Πολάκη. Ως εκ τούτου η υπόθεση δεν θα παραπεμφθεί στην αυριανή συνεδρίαση στην Oλομέλεια.

Η αναφορά του κ. Πολάκη “για αυτά που έρχονται” και η πρόβλεψή του ότι τις επόμενες ημέρες με βάση τα στοιχεία που έχει δώσει στην κ. Τουλουπάκη θα έρθει στη Βουλή στα πρότυπα Λοβέρδου και η υπόθεση του Γεωργιάδη προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης η οποία κατηγόρησε τον κ. Πολάκη για προαναγγελία ποινικής δίωξης.

Ανάλογη ένταση επικράτησε και στη συζήτηση του αιτήματος άρσης ασυλίας του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου ο οποίος από το πρωί είχε ζητήσει μέσω υπομνήματος να μην αρθεί η ασυλία του και η δικογραφία να μετατραπεί σε υπουργική.

Η κυβερνητική πλειοψηφία αποδέχθηκε το αίτημα Καμμένου, παγώνοντας έτσι τη διαδικασία με αποτέλεσμα Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατική Συμπαράταξη να μιλήσουν για αυτοεξευτελισμό.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ