Η απάντηση του Παφίλη στον Λαγό: Θρασίμια οι χρυσαυγίτες – ΒΙΝΤΕΟ

Ένταση σημειώθηκε στη Βουλή κατά τη συζήτηση σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις προς την Ελλάδα, ανάμεσα στον βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Λαγό αλλά και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Ο κ. Παφίλης ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ότι το ΚΚΕ είναι υπερήφανο, διότι ήταν ο αιμοδότης της Εθνικής Αντίστασης, ήταν οι κομμουνιστές που παραδόθηκαν από το καθεστώς του Μεταξά στους Γερμανούς και απέδρασαν για να σηματοδοτήσουν το έπος της Αντίστασης. Σε αυτό το σημείο καταχέριασε τους χρυσαυγίτες, λέγοντας ότι έρχονται στη Βουλή οι εγκληματίες δολοφόνοι για να μιλήσουν για γερμανικές αποζημιώσεις. Τους αποκάλεσε «θρασίμια» και «κότες» διότι δεν τολμούν να πουν αυτό που πιστεύουν, δηλαδή να διεκδικήσουν αποζημιώσεις από την Ελλάδα για τις απώλειες των ναζί στην Κατοχή.

Ο βουλευτής της ΧΑ επιτέθηκε εναντίον του προέδρου της Βουλής Νίκο Βούτση κατηγορώντας τον κατά την απουσία των βουλευτών του κόμματος ανέχθηκε την ομιλία του Θανάση Παφίλη να μιλά για δολοφονίες εγκληματίες και εκείνος να μην προστατεύει τους εκλεγμένους βουλευτές της τρίτης πολιτικής δύναμης. “Δικαίωμά σας απλά να ακούτε μερικά πράγματα εδώ και να βλέπουμε ποιοι είναι πραγματικά οι δημοκράτες όπως θέλετε να υπερηφανεύεστε. Κατά δεύτερον αποτελεί τίτλο τιμής για εμάς οι απόγονοι αυτών που έσφαζαν με κονσερβοκούτια τους χωροφύλακες και τους αστυφύλακες κατά τη διάρκεια του συμμοριτοπολέμου γιατί αυτό υπήρξε το 1945-49 να μιλάνε έτσι για εμάς. Οι άνθρωποι που έχουν ανεκτίμητη περιουσία και δεν δίνουν του αγγέλου τους νερού, δεν δικαιούνται να μιλούν γι’ αυτά τα πράγματα ιδίως όταν ο ιδεολογικός του προπάτορας ο Ζαχαριάδης έλεγε ότι, στο χωριουδάκι των ψαράδων που πήγατε και κάνατε την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, ότι αν κέρδιζαν στον συμμοριτοπόλεμο θα έδιναν τη Μακεδονία μας και τη Θράκη μας. Αυτοί που έλεγαν αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να μιλούν για πατριωτισμό και όσον αφορά στην απάντηση την είχαν πάρει στο Βίτσι και τον Γράμμο και αν χρειαστεί να ξαναδοθεί η ίδια απάντηση όποτε και αν, θα την πάρουν όποτε θέλουν”. Αυτή η τελευταία φράση προκάλεσε την άμεση αντίδραση των βουλευτών του ΚΚΕ και ο πρόεδρος της Βουλής εξήγησε τη στάση του ενώ μετά ο κ. Παφίλης ξαναπήρε τον λόγο.

“Το επεισόδιο που έγινε προηγούμενα προκλήθηκε γιατί ο κ. Καρακώστας από τη ΧΑ αναφερόμενος είπε για την προδοτική κυβέρνηση Παπανδρέου, για τον συμμαριτοπόλεμο και για το πώς πρέπει να διεκδικηθούν αντί της σημερινής συζήτησης από τα θύματα των κομμουνιστών και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς και έδωσε σχετικά χαρτιά στα πρακτικά. Ο κ. Λαμπρούλης, νυν αντιπρόεδρος διαμόρφωσε με την απάντησή του αυτό το πλαίσιο, το οποίο ακούσαμε και τον κ. Λαγό, ήρθε για να δώσει έτι περαιτέρω έναυσμα για να γίνουν αντιπαραθέσεις και διχασμοί. Αυτά είναι άθλια πράγματα. Για το Βίτσι για τον Γράμμο τελειώνει εδώ κάθε συζήτηση, ε΄ναι η τέταρτη φορά που το ακούω” είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο κ. Βούτσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ