Καμμένος στον Realfm 97,8: Σε αυτές τις ευρωεκλογές βλέπουμε μια οβιδιακή μεταμόρφωση του ΣΥΡΙΖΑ – Νέα επίθεση στον Ρήγα

“Στο θέμα της Novartis νομίζω ότι ήταν να κάνουν οι πολιτικοί το έκαναν. Από εδώ και πέρα η Δικαιοσύνη έχει αναλάβει να διερευνήσει την υπόθεση και οποιαδήποτε πολιτική ανάμιξη είτε από τη μία πλευρά είτε από την άλλη δεν νομίζω ότι ωφελεί ούτε τη διερεύνηση της υπόθεσης ούτε την απόδοση Δικαιοσύνης” δήλωσε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Δεν είμαι ούτε ανακριτής ούτε εισαγγελέας. Εγώ ξέρω ότι στην υπόθεση Novartis, όπως ξέρει και όλος ο ελληνικός λαός έχουν χαθεί κάποια δισεκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία, τα οποία τα έχουν πληρώσει οι Έλληνες φορολογούμενοι και ιδίως οι συνταξιούχοι. Από εκεί και πέρα, με νηφαλιότητα θα πρέπει και η αντιπολίτευση να αφήσει να διερευνηθεί η υπόθεση έχοντας εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, η οποία δεν νομίζω ότι παίζει πολιτικά παιχνίδια και ούτε μπορεί να παίξει πολιτικά παιχνίδια, ούτε όμως από την κυβέρνηση πολιτική εκμετάλλευση μιας υπόθεσης που θα μπορεί να γίνει πολιτικά εκμεταλλεύσιμη όταν υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις της Δικαιοσύνης” πρόσθεσε.

Αναφορικά με τον κ. Ρήγα είπε ότι “δεν έχουν διαρραγεί οι σχέσεις με την πολιτική ηγεσία, αλλά με εκείνον που προσπαθεί να κατακτήσει την πολιτική ηγεσία ενώ δεν έχει αυτή την ιδιότητα. Με τον αναπληρωτή υπουργό, και αυτό εξαιρεί απόλυτα τον υπουργό τον κ. Αποστολάκη, ο οποίος είναι ένας υπουργός που χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης μου και συνεργάστηκα μαζί του για πολλά χρόνια ως αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον εκτιμώ ιδιαίτερα και ουδέποτε έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Πιστεύω αυτή η παρέμβασή μου έπρεπε να γίνει ακριβώς διότι βλέπω ότι υπάρχει μια προσπάθεια υποσκέλισης ακόμα και του ίδιου του υπουργού από τον αναπληρωτή υπουργό, ο οποίος όπως είπα και χθες λειτουργεί ως κομισάριος της ΚΝΕ μέσα στο υπουργείο Άμυνας. Η ανακοίνωση – απάντηση σε εμένα του αναπληρωτή υπουργού, ήταν εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας, δεν έχει ξαναγίνει ποτέ αναπληρωτής υπουργός να απαντά εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας, να υποκαθιστά, να καταργεί τον ίδιο τον υπουργό. Και αυτό συμβαίνει γιατί από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ο κ. Ρήγας καθήκοντα, δεν κατάλαβε ότι φεύγει από Γ.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ και αναλαμβάνει μια θέση για να υπηρετήσει όχι τον ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα του αλλά την πατρίδα. Στις ένοπλες δυνάμεις υπάρχουν ορισμένα δόγματα, τα οποία ουδέποτε αμφισβητούνται από οποιονδήποτε πολιτικό προϊστάμενο, ανεξάρτητα από που προέρχεται. Δεν μπορεί να βλέπουμε πολιτικές παρεμβάσεις που είχαμε καταδικάσει στο παρελθόν να επανέρχονται μετά από μια τετραετή πορεία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπου πολιτικοί κομισάριοι είχαν βγει έξω. Δεν έγιναν ποτέ κρίσεις με λογική πολιτικής κατεύθυνσης οποιουδήποτε στρατιωτικού. Προστάτεψα τους στρατιωτικούς και προήχθησαν ανάλογα με τις προτάσεις της φυσικής τους ηγεσίας, έξω από κάθε λογική λίστας που είχαμε δει στο παρελθόν και επί ΠΑΣΟΚ και επί ΝΔ”.

“Ορισμένες έμμονες ιδέες της Αριστεράς έφεραν στο σημείο η πρώτη πράξη που έκανε ήταν να καταργήσει στρατόπεδο στη Β. Ελλάδα και να το ονομάσει “Στρατόπεδο Στρατηγού Σαράφη”; Εδώ έχουμε ανατροπή της ιστορίας των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι επικίνδυνο, ιδιαίτερα επικίνδυνο για το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων” συμπλήρωσε.

“Οι ευρωεκλογές είναι ένας σημαντικός σταθμός για την μετέπειτα πολιτική εξέλιξη στην Ελλάδα. Σε αυτές τις ευρωεκλογές βλέπουμε μια οβιδιακή μεταμόρφωση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως την προανήγγειλε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, από κόμμα της Αριστεράς να γίνεται η πράσινη Αριστερά, αντί δηλαδή να λέει ότι ενσωματώνει το παλιό ΠΑΣΟΚ, βλέπουμε στελέχη του Σημίτη, και μία απίστευτη προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ στα κελεύσματα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, δηλαδή στην πολιτική που επεβλήθη στη χώρα μας από τους δανειστές που λειτούργησαν ως δανειστές και όχι ως εταίροι. Από την άλλη μεριά η ΝΔ, έχει υιοθετήσει πλήρως τη στήριξη στον κ. Βέμπερ που υπήρξε από τους μεγαλύτερους εχθρούς της χώρας” τόνισε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ