Θεοδωρικάκος στον Realfm 97,8: Η υπόθεση Novartis είναι ένα φιάσκο

“Η υπόθεση Novartis είχε προανακοινωθεί στις αρχές του 2017 από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα και στη συνέχεια με πανηγυρικό τρόπο, την επόμενη ενός τεράστιου συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία που έγινε στην Αθήνα στις 4 Φεβρουαρίου του 2018, ο κ. Παπαγγελόπουλος μας είπε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχει πλήξει ποτέ το ελληνικό πολιτικό σύστημα και ελληνική κυβέρνηση” είπε ο συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Δεκατέσσερις μήνες μετά και ενώ η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη με πολύ σκληρό τρόπο ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων και ενόψει μίας συντριβής από την οποία δεν πρόκειται να γλιτώσει με τίποτα έχουμε μία εξέλιξη την οποία αποδεικνύεται ότι η υπόθεση Novartis είναι ένα φιάσκο. Διότι άνθρακες ο θησαυρός από 10 επώνυμα πολιτικά πρόσωπα που επιχείρησαν να διασύρουν όλο αυτό το χρονικό διάστημα, η υπόθεση καταλήγει στο να υποψιάζονται κάποιον, άντε και άλλον έναν όπως λένε οι φήμες”, σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε:

“Επομένως, χωρίς να κάνω σχολιασμό της Δικαιοσύνης παρατηρώ ότι υπάρχει μία διαχείριση του θέματος η οποία επιχειρεί να κρύψει ή να υποβαθμίσει το ότι η υπόθεση αυτή αποδείχθηκε ένα φιάσκο. Δεν υπάρχει κανένας κοινωνικός τομέας στον οποίο η κυβέρνηση να έχει να επιδείξει κάτι θετικό. Η κοινωνία είναι στα κάγκελα με αυτή την κυβέρνηση, λέει φτάνει πια ως εδώ και επειδή τέσσερα χρόνια έχουμε οι Έλληνες να ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές, στις περιφερειακές εκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, κυρίως όμως στις πρώτες δύο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συντριβεί. Κατά την εκτίμηση μου, δεν αντέχει με τίποτα αυτή η κυβέρνηση να φτάσει στον Οκτώβριο, θα είναι τέτοιο το αποτέλεσμα στις 26 Μαΐου που δεν κρατιούνται με τίποτα. Για αυτόν τον λόγο εκτιμώ ότι η κυβέρνηση διερευνά με κάθε τρόπο τη δυνατότητα μέσα από μία οξύτατη πόλωση και μία επιχείρηση αποπροσανατολισμού από τα τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που η ίδια έχει προκαλέσει με τη λαθεμένη διαχείριση που έχει κάνει στην οικονομία και ευρύτερα στα δημόσια πράγματα να προκαλέσει μία πόλωση και να αποδράσει με εκλογές ψάχνοντας ακόμα και τώρα ποια είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή”.

“Η πραγματικότητα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει φασαρία για να κρύψει τα δικά του ανομήματα. Τα οποία όμως δεν κρύβονται πλέον. Απλώς όσο περνάνε οι μέρες πολλαπλασιάζεται η ένταση της πρόκλησης που κάνουν ορισμένα πρόσωπα από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και αυτή είναι η γενικότερη κυβερνητική πρακτική. Ειλικρινά έχω μείνει άναυδος. Από πού και ως πού είναι δυνατόν γενική γραμματέας κατά της Διαφθοράς να εκπροσωπεί νομικό γραφείο το οποίο ασχολείται με off shore στην Κύπρο και να είναι και μέλος Δ.Σ εργοληπτικής κατασκευαστικής εταιρείας… Σε μία κανονική χώρα η κ. Ξεπαπαδέα έπρεπε να έχει φύγει αμέσως, αλλά ούτε αυτήν δεν μπορεί να αντικαταστήσει ο κ. Τσίπρας, ας μην πάμε παραπάνω σε υπουργούς που εμπλέκονται σε υποθέσεις”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ